понеделник , април 12 2021
Препоръчани

Как да изберем узряла диня

узряла диня

В сезона на дините много пъти сме си задавали въпроса коя диня да изберем от камарата пред нас.

Всички очакваме появата на пазара на вкусната диня 🙂 За да узрее на динята са необходими около 100 дни. Най-добре е да купуваме дини през юли, август и септември, когато зреят българските на полето.

Добре е да избираме среден размер диня. Прекалено малките може да не са узрели напълно и огромните по размери може да са подхранвани прекалено много с изкуствени торове. Купувайте по възможност от един и същ търговец от който сте доволни от вкусовите качества и имате възможност да си избирате.

Как да изберем узряла диня

Кората на динята трябва да бъде лъскава и гладка с ясно изразени по-тъмни шарки. Не трябва да бъде наранена и да има загнили петна по нея.

При почукване трябва да издава глух звук. Не е препоръчителна да я притискате силно, защото се пропуква кората и трайността и рязко намалява и ако не се продаде веднага вкусовите качества се влошават.

Може да си приготвите един чудесен освежаващ фреш от диня. Ще разберете точно как, като кликнете тук: ФРЕШ от ДИНЯ

Не купувайте втори път от място, където при консумация сте имали стомашни проблеми. Измивайте винаги много добре дините преди да ги срежете за консумация.

Добър показател за узряла диня е жълтото петно където динята е стояла на земята.

Ако почти няма такова петно или то е зелено или прекалено бяло, може да се разочаровате когато я срежете. Не е задължително формата да бъде идеално кръгла и правилна. Различните сортове са с различна форма и големина, но все пак трябва да изглежда добре.

Опашката на узрялата диня трябва да е изсъхнала. Зелената и сочна опашка говори, че е трябвало да стои още прикрепена към растението. Ако има груби тънки линии като конец с неправилна форма по повърхността, това не…

(Продължава на страница 2)

Погледнете също

апетайзери с плодове

Апетайзери с плодове

Изненадайте приятно гостите си с тези атрактивни апетайзери с плодове. Обичам лятото и възможността да …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *