апр. 092015
 

Print this page
Print
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Facebook
Facebook

Сподели с приятели!

домашни питки

домашни питки

Няма нищо сложно в приготвянето на домашни питки. Достатъчно е да имате нужните продукти и желание да ги направите.

Ето какви продукти ще са ви необходими да приготвите вкусни домашни питки: 300 мл. хладка вода 1/2 свежа мая за хляб (кубче от 42 гр), в случай, че ползвате мая на прах трябва да е за 500 гр. брашно, 1 чаена лъжичка сол, 2-3 супени лъжици олио, брашно 500-600 гр. и 1 чаена лъжичка мед или захар за по-бързо активиране на маята. Приготвяне на вкусни домашни питки: брашното се пресява и в него се прави кладенче. В хладката вода сложете меда или захарта, маята и 2-3 супени лъжици брашно. Разбъркайте и оставете маята да се активира. Сложете на дъното на кладенчето солта и изсипете активираната мая, добавете и олиото.

Замесете вашето тесто за вкусните домашни питки, като приемате по малко от брашното.

Месете около 5 минути, докато тестото стане гладко и еластично. Отавете го да втасва, докато удвои обема си. Докато втасва трябва да е покрито с влажна кърпа или стреч фолио, за да не хваща кора тестото. Вземете тава с диаметър 30 см. и я покрийте с парче хартия за печене, но ако нямате не е фатално. Просто подмажете тавата с малко олио или масло. Втасалото тесто разделете на еднакви по големина късове, които оформете като топки. Наредете ги на малко разстояние една от друга и леко притиснете да запълните разстоянието между питките. Оставете повторно да втасат и напълнят тавата, след което… (ПРОДЪЛЖАВА на следващата страница)

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(задължително)

(required)