Препоръчани

Баницата на свекървата

Рецепта от свекървата

… дърпам корите си на плота и това не позволява да направя големи кори.

Оформете късовете на хубави топчета и ги сложете в тавичката с маста. Натиснете ги леко да ги сплескате и ги обърнете, за да се намазнят и от другата страна. Покрийте тавата с алуминиево или стреч фолио и оставете за 30 минути да почиват.

След като тестото е отпочинало, раздърпайте възможно най-тънка кора от едно топче и го наръсете с охладената плънка. Навийте на руло, след което завийте на охлюв. Охлюва сложете в центъра на тава, която не е нужно да намазнявате, защото корите са достатъчно мазни.

По същия начин раздърпвате и останалите кори, слагате от плънката, навивате на руло и завивате рехаво около охлюва. Когато сте готови с баницата, включете фурната да се загрява на 190 градуса. В това време баницата ще се отпусне и ще се надуе.

Печете тази баница на свекървата около 30-35 минути (трябва да придобие хубав залтисто-кафеникав загар.

Готовата баница може да покриете с кърпа и да оставите за около 20-30 минути да се охлади, след което може да сервирате.

Моята баница никога не покривам, за да има леко хрупкава коричка отгоре. Тази баница е хубава и когато е студена. Винаги е мека и топяща се.

Погледнете също

Яхнията с пиле

Лучена яхния с пиле

Пригответе си такава лучена яхния с пиле и се насладете на вкуса и. Вкусната лучена …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *