февр. 132015
 

Print this page
Print
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Facebook
Facebook

Сподели с приятели!
пирожки

пирожки с кефир

Вкусна закуска- пирожки с кефир!

От известно време вкъщи имаме кефир и реших да пробвам да направя пирожки с него. Оказа се, че няма никакъв проблем да се направят пирожки с кефир. Доколкото съм запозната, много неща от руската кухня се приготвят с него и стават изключително вкусни.

За днешната рецепта за пирожки с кефир ще ви трябват следните продукти:

125 мл. кефир (може да бъде заменен с кисело мляко), 1 чаена лъжичка сол, половин чаена лъжичка захар, 1 чаена лъжичка бакпулвер, 1 яйце, 500 гр брашно и 100 гр. сирене. Олио за пържене на вкусните пирожки с кефир. В случай, че не желаете да ги пържите- ги изпечете във фурната. Пресейте брашното заедно с бакпулвера. Замесете тесто от изброените продукти. Разделете на 10 малки топчици.

Тестото е леко лепнещо, за това оформянето на топчиците става с помощта на малко брашно. Всяка топчица се оформя на ръка на елипса, в която се слага малко натрошено сирене. Притискат се краищата и се оформя като наденичка да се затворят добре краищата. Загрявате по-тесен съд с олио за да се пържат в маслена баня. Пирожките трябва да се изпържат много добре от всички страни до… (ПРОДЪЛЖАВА на следващата страница)

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(задължително)

(required)