ян. 162016
 

Print this pageTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on Facebook
Сподели с приятели!
горещ шоколад

Чудесен горещ шоколад

Харесвате ли горещ шоколад?

Аз обожавам горещ шоколад. Домашен, гъст с наситен аромат и чили в него.

Завършен с истинска сметана и разбира се с черешка 😉 Особено подходящ и сгряващ в студените зимни дни.

Обичам всичко да си приготвям вкъщи. Мога да променям продукти, да насищам с аромати да приготвям това което ми харесва и предполагам, че вие също ще го харесате.

Ако нещо не ви допадне в рецептата ми може да промените по ваш вкус. Готвенето е един голям експеримент, от който не бива да се страхуваме.

Необходими продукти за домашен горещ шоколад (продуктите, които давам са за 2 горещи шоколада):

4 супени лъжици със заоблен връх качествено какао, 4 супени лъжици отново със заоблен връх захар, 400 мл. студена вода, животинска сметаната минимум 30% масленост, 20-30 гр. шоколад- за предпочитане черен, една голяма щипка чили (може да не слагате, но ефекта от него е великолепен) и тук вече може да добавите и други аромати като щипка канела, стрити зърна от кардамон, ванилия… Всичко което ви харесва в комбинация с шоколада.

Приготвяне: в касерола слагате захарта, какаото и водата. Разбивате до пълна еднородност (правя го с ръчна разбивачка, става за 1 минута). Слагате на котлона и добавяте чилито, ако слагате.

Оставяте да заври (внимавайте да не кипне), след което намалявате котлона на минимум и оставяте 4-5 минути да къкри.

горещ шоколад

В случай, че ще добавяте и други аромати, сложете ги в шоколада да къкри с тях. По този начин от топлината те ще освободят ароматите си много по-добре, отколкото ако поръсите в последствие с тях вашия горещ шоколад.

Наливате … (ПРОДЪЛЖАВА на следващата страница)

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(задължително)

(required)