Препоръчани

Баница с праз лук – празеник

баница с праз лук
Прекрасна баница с праз лук

Изпитана рецепта за баница с праз лук – празеник!

В нашия край по това време на годината вкусната баница с праз лук често присъства на трапезата. Баба и казваше празеник. С навлизането на толкова много модерни рецепти за ястия, традиционните като баница с праз, лучник, барабойник и други от този род почти не се правят от младите кулинари и домакини.

Затова често пиша такива позабравени ястия, които са също толкова вкусни колкото и модерните манджи.

Едно време корите за тази баница с праз са се точили или дърпали, сега при наличието на готови кори и аз направих нашата баница с праз лук с тях, макар, че ако трябва да съм искрена, с домашно точените или дърпани кори баницата е страхотна.

Затова домакините и кулинарите, които могат до дърпат и точат им  препоръчвам да направят баницата с такива кори.

Необходими продукти за баницата с праз лук.

1 пакет кори за баница на сач, 3-4 стръка праз лук, 150-200 г сирене по ваш избор, 1 кафена чашка ориз с вместимост 150 мл, сол на вкус, черен пипер, 3 яйца, 50 мл газирана вода (слагам я защото готовите кори са по-сухи от домашно точените или дърпани) и 50 мл олио.

Начин на приготовление: лукът се нарязва на шайби около 0.5 см и се задушава в мазнината с 20-30 мл вода, докато остане на мазнина. Оризът се измива добре и се добавя към лука. Добавете 1 кафена чашка вода и оставете на тих огън оризът да я абсорбира.

Добавете и втора и когато водата е усвоена отново от ориза той трябва да е полуготов. Добавете натрошеното сирене, разбъркайте и преценете дали има нужда от сол и добавете.

Черният пипер смелете и добавете около 1/3 чаена лъжичка и разбъркайте. Яйцата разбийте с тел или вилица до еднородност. Разстелете една от корите и … (ПРОДЪЛЖАВА на следващата страница 2 )

Погледнете също

Бабини

Бабини принцеси за закуска

Днес приготвям вкусните бабини принцеси. Тези бабини принцеси може да ги поднесете и като лек …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *