Телешки дроб на скара

Телешки дроб на скара

Бързо и лесно се приготвя телешки дроб на скара.

За отличен резултат при приготвянето на телешки дроб на скара трябва да спазите две неща. Първо да премахнете ципата на черния дроб и второ да не солите предварително дроба.

Ето какви продукти използвам за приготвянето на вкусен телешки дроб на скара: телешки дроб, олио, сол. Всякакви други подправки са личен избор. И друг път съм казвала, че предпочитаме вкъщи по-изчистен вкус на продукта, който готвя.

Приготвяне: както казах в началото телешкият дроб трябва да бъде почистен от ципата. Вариантите тук са два 🙂 сами да обезципите дроба или помолите служителя в месарницата да го направи. В случай, че трябва сами да се справите, прокарайте върха на нож леко под ципата, след което подпъхнете пръстите си и отделете ципата. Не е сложно.

Свински дроб по селски

Нарежете дроба на парчета с дебелина около 2 см. Облейте парчетата дроб 2-3 лъжици олио и ги омазнете добре. Оставете на стайна температура за 30-40 минути след което изпечете върху добре загрята скара. Печете всяка страна около 2-3 минути.

След като свалите изпечения телешки дроб го посолете по ваш вкус.

Към телешкия дроб на скара добавям едро нарязан воден лук, който предварително овкусявам с малко сол и леко притривам с ръце.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *