Бърза баница с дебели кори

бърза баница
Изпечената бърза баница

Тази бърза баница е подходяща за начинаещи и кулинари с опит.

Вкусната бърза баница се приготвя много лесно. Няма да дърпате или да точите кори. Ползвате готови и то от дебелите, за да стане по-пухкава и да наподобява домашните кори. Баницата става много мекичка и не отнема много време за приготвяне.

Необходими продукти за бърза баница:

400 г дебели кори (няма значение на коя фирма са), 200 г сирене (може и повече, но вкъщи не харесват баницата с много сирене ), 100 мл олио или разтопено краве масло, 4 яйца, 1 супена лъжица захар, 500 мл газирана вода.

Само 5 съставки ще направят тази наистина чудесна баница.

Приготвяне: включете си фурната да загрява на 190 градуса. Намазнете дъното на тава с размер 30 см. Сложете 1 кора на дъното на тавата и поръсете с малко мазнина. Натрошете си сиренето на дребно.

Вземете следващата кора и я наръсете с мазнина. Поръсете с малко натрошено сирене и я нагънете на хармоника. Хванете двата края и я сложете в тавата. По същия начин направете и с останалите кори.

бърза баница с газирана вода

Поръсвате с малко мазнина, ръсите малко натрошено сирене нагъвате на хармоника и слагате в тавата. Ако имате останало сирене, поръсете го отгоре. Щом подредите всички кори, разбивате до еднородност яйцата със захарта и наливате газираната вода при тях.

Разбърквате само да се смесят двете течности и поливате равномерно цялата повърхност на баницата. Поръсвате отгоре с останалата мазнина. Може да добавите и парченца краве масло тук-там, ако желаете.

Докато сте приготвяли тази бърза баница фурната трябва да е достигнала нужната температура.

Слагате тавата на средната скара. Ако ползвате … (ПРОДЪЛЖАВА на следващата страница 2 )

2 Коментари

  1. Веселина

    „Поръсете с малко натрошено сирене и я нагънете на хармоника. Хванете двата края и я сложете в тавата.“

    Много ми се иска да направя рецептата, но не ми стана много ясно как да хвана двата края на нагънатата кора и да я сложа в тавата? Ако може снимка или по подробно за невежите 🙂

    • Здравейте, след като нагънете кората на хармоника, хващате двата края на нагъната кора и поставяте кората в тавата. Нагъвате по същия начин следващата кора и по същия начин слагате кората в тавата до предната нагъната кора.
      Успех!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *