авг. 302016
 

Print this pageTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on Facebook
Сподели с приятели!
домашен конфитюр от сливи

Вкусен домашен конфитюр от сливи

Изключително лесна рецепта за домашен конфитюр от сливи.

Края на лятото е най-подходящото време за приготвяне на домашен конфитюр от сливи. Вкусните плодове са добре узрели и са много сладки. Конфитюрът, който ви предлагам се приготвя много бързо и излиза добре като количество.

Използвала съм желираща захар- с нея пестя доста от времето за приготвяне. Тази рецепта е подходяща за работещите домакини, които искат да приготвят домашен конфитюр за семейството си.

В рецептата давам съотношението което аз съм направила, ако разполагате с повече плод ще увеличите захарта.

Необходими продукти за домашен конфитюр от сливи:

1.100 кг. изчистени от костилките сини сливи, 1 кг. желираща захар, 4-5 листенца индрише.

Още: бурканчета с капачки на винт и капачки.

Приготвяне: бурканчетата, които ще ползвате трябва да са измити, подсушени и затоплени. Сливите се измиват, отстраняват се костилките и се режат на четири. В изброяването на продуктите е написано, че количеството от сини сливи е без костилките, така че не пропускайте да ги изтеглите.

домашен конфитюр от сливи върху филия

Сложете нарязаните сливи в тенджерата, в която ще варите конфитюра и ги посипете със захарта. Разбъркайте ги добре, за да може захарта да се овлажни. Сливите са по-сух плод и затова изчакайте 10 минути преди да сложите на котлона конфитюрът да ври.

Поставете тенджерата на котлона и включете на максимална температура. Бъркайте често, за да не загори и захарта да се стопи добре. Щом сместа заври засечете 10 минути и отместете тенджерата от котлона. Насипете … (ПРОДЪЛЖАВА на следващата страница)

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(задължително)

(required)