Пролетна умора – да я победим

пролетна умора

Сега е сезонът на досадната пролетна умора и нерядко се питаме как да я преодолеем!

Понякога без видима причина се чувстваме изморени, нямаме желание за работа, вечер бързаме да се приберем вкъщи и да почиваме. Ако имате тези симптоми, трябва да знаете, че точно след края на зимата и в началото на пролетта се проявяват признаците на пролетна умора. Близо половината от хората страдат от това състояние и много често го отдават на различни причини, които нямат нищо общо с така наречената пролетна умора.

По-късият ден през зимата и преобладаващото облачно време ни лишават от така ценното слънце. Традиционно през зимата се приемат много по- малко пресни зеленчуци и плодове, като по този начин организма се лишава от много ценни витамини и минерали. Със затоплянето на времето и по- продължителния престой на открито, организма не може да привикне веднага и се наблюдават такива преходни състояния.

Как можем да си помогнем в тази неприятна ситуация с настъпилата пролетна умора, която продължава около 3-4 седмици?

На първо място е пълноценното и разнообразно хранене. Трябва да се приемат повече зеленчуци и плодове, като не трябва да се пренебрегват типично пролетните коприва, лапад и спанак. Увеличете двигателната активност, като заложите на по- дълги разходки по възможност извън града. Ако имате велосипед, сега е момента да го използвате пълноценно. Не залагайте прекалено много на ободряващите напитки като кафето и енергийните напитки. По- добре изяжте 1-2… (ВИЖТЕ ПОВЕЧЕ на следващата страница)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *