Препоръчани

Бутер банички с рикота и смокини

бутер банички
бутер банички

Неустоимо вкусни са тези бутер банички с рикота и смокини.

Вкусните бутер банички с рикота и смокини са чудесен летен десерт. Може да ги сервирате със следобедния чай или кафе, може да са вашият изискан десерт след вечеря с чаша добро бяло вино или розе… Страхотни са за парти и са невероятно лакомство за малки и големи.

Приготвянето има е толкова лесно и бързо. Единственото условие е да ползвате качествено охладено бутер тесто. Сега на пазара има голям избор на този тип тесто, не е като преди години едно единствено и то не със завидно качество. Не искам да се връщам във времето когато с часове правех бутер тесто за да приготвя някакъв сладкиш.

Ето какви продукти ще ви трябват за вкусните бутер банички с рикота и смокини:

Охладено бутер тесто 275 г, 250 г сирене рикота, 1 яйце, добре узрели смокини, 2-3 супени лъжици нарязани на едро орехи, мед.

Още: хартия за печене или силиконов килим.

Приготвяне: отворете внимателно опаковката на охладеното бутер тесто. Разстелете го на плота както е с хартията. Не е нужно да разточвате тестото допълнително.

То е достатъчно тъничко (около 2-3 мм.). Разрежете го на 6 равни правоъгълника, като оставите малка част от тестото, с което да оформите борда на баничките. Разделете белтъка и жълтъка на яйцето.

бутер банички IMG_48091

Разбийте леко с вилица белтъка колкото да стане еднороден. С четка намажете малка част от повърхността на всеки правоъгълник и прикрепете тесни лентички, с които да оформите борд. С малка вилица притиснете борда да залепне към основата. Сложете оформените бутер банички на силиконовия килим или в тавата на фурната, която предварително сте постлали с лист хартия за печене.

Баничките сложете на разстояние една от друга, защото по време на печене ще се надуят. Разбъркайте жълтъка и намажете с него само борда а вътрешността набодете с вилица за да не се повдига по време на печене.

Разбъркайте сиренето рикота с … (ПРОДЪЛЖАВА на следващата страница)

Погледнете също

Селсият сладкиш

Селски сладкиш с локум

Такъв селски сладкиш с локум правеше моята баба, майка ми и аз вече го правя. …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *