четвъртък , октомври 22 2020
Препоръчани

Работа с трансфериращ медиум в декупажа

трансфериращ медиум
трансфериращ медиум за декупаж

Често използван консуматив в декупажа е трансфериращ медиум.

Днес ще споделя впечатленията си от последните консумативи, които ползвах, а именно пастелните мат бои Chalky Paint и трансфериращ медиум за пренос на изображения Chalky Chic. Изключително съм доволна от резултатите след работа с тези консумативи. Пастелните мат бои имат много добра покривност и придават кадифен завършек на декупажа. С тези бои се работи лесно върху всякакви повърхности. Чудесно покрива метал, дърво, хартия и други материали.

Работих с тях и върху платно за рисуване, което дава възможност да бъдат използвани от художници. Тези матови бои Chalky Paint може да нанасяте върху платното както с четка, така и с шпакла. Боите, както казаха вече, имат изключителна покривност и плътност. Позволяват да се работи чудесно и с шаблон. От трансфериращия медиум за пренос на изображения също съм много впечатлена. Работи се лесно и не се изчаква много време, докато изсъхне, както при други медиуми за трансфер.

Трябва да знаете, че повърхността, върху която работите, трябва да е добре почистена и суха. Изображението, което ще ползвате, трябва да е направено на лазерен принтер. Тук ще споделя още нещо, което силно ме впечатли при този трансфериращ медиум: ползвах принт, който е на повече от 2 години. По принцип за да излезе добре изображението, принтът трябва да е направен най-много преди няколко дни (2-3 най-много ) . С Chalky Chic няма значение кога е направен, което го прави автоматично фаворит за мен.

Предполагам, че тези, които са решили да ползват трансфериращия медиум, са прочели за начина на полагане и впоследствие как се отстранява хартията. Тук ще кажа … (ПРОДЪЛЖАВА на следващата страница)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *