окт. 092014
 

Print this pageTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on Facebook
Сподели с приятели!
бурма бюрек

вкусен бурма бюрек

Уникална рецепта за бурма бюрек!

Вкусно предизвикателство за всеки кулинар е този вид баница- бурма бюрек. Не е сложно да се направи. Много хора се плашат като чуят, че трябва да дърпат кори. На всички тях искам да кажа- пробвайте, не е трудно.
За да направите бурма бюрек ще са ви необходими следните продукти: 2 яйца, 1 супена лъжица сол, 2 супени лъжици олио, 1 супена лъжица оцет, 250 мл. хладка вода, 125 гр краве масло, 50 мл. олио и 600-700 гр бяло брашно.
За плънката: сирене 150-200 гр, може повече или по-малко в зависимост как ви харесва на вас и 2-3 яйца (може и повече).
Пресявате брашното и правите кладенче в него. Във водата разтваряте солта и добавяте яйцата, олиото и оцета. Разбивате с вилица да се размесят продуктите и изливате в кладенчето. Замесвате тестото, което трябва да е по-твърдо от това за питка което правите. Кравето масло разтапяте в подходящ съд, в който да можете да подредите 8-те питки, които ще направите от тестото. Щом се стопи маслото и добавяте олиото.

Мазнината за вашия бурма бюрек не бива да е гореща, а леко топла (в никой случай да ви пари на пръстите).

Тестото разделяте на 8 равни къса и оформяте на гладки топки, които потапяте в мазнината и притискате да се покрият. Оставяте тестото да почива 30-40 минути. В това време то се отпуска и става еластично. Съда, в който се отпускат питките за вашия бурма бюрек трябва да е покрит с капак или стреч фолио. Когато времето за отпускане на тестото е изтекло постелете чиста кърпа или покривка, на която ще дърпате корите. Тя трябва да е поне с размер 70/70 см з ада ви е удобно да работите.

Изваждате една топка тесто от мазнината и започвате да разтегляте с въртеливи движения, от средата към края. Щом диаметъра стане около 25-30 см. слагате в средата на кърпата и започвате леко да изтегляте дебелите краища навън и да изтънявате кората. Кората става с размер 50-55 см. Сиренето за плънката трябва предварително да се… (ПРОДЪЛЖАВА на следващата страница)

  6 коментара to “Бурма бюрек – баница за ценители”

  1. Бюрека стана страхотен. За първи път правя такива кори и мисля ,че се справих, щом всичко се изяде. Поздравления за автора на рецептата😃!

  2. Страхувам се че няма да мога да раздърпам тестото до тези размери .А така вкусно изглежда.Просто искам да си хапна от екрана.

    • Не се страхувайте! Докато не пробвате, няма как да разберете, че не е трудно 🙂

  3. Без никакъв набухвател ли се прави ?

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(задължително)

(required)