Пилешко в бирена паста

пилешко в бирена паста
Панирано пилешко в бирена паста

От тази рецепта ще научите как да панирате пилешко в бирена паста.

Вкусното пилешко в бирена паста се приготвя изключително лесно. По принцип пилешкото винаги се е комбинирало чудесно с бира.

Бирата определено подсилва и допълва аромата на пилешкото месо при топлинна обработка. Бирената паста е много подходяща за паниране на пилешко филе. Запазва месото сочно и крехко. С повечето панировки когато се панира пилешко филе, то става леко сухо.

Необходими продукти за панирано пилешко с бирена паста:

Около 500 г пилешко филе, сол, 2 яйца, брашно, светла обикновена бира, олио.

Начин на приготвяне: измийте пилешкото филе под течаща студена вода и го подсушете много добре. Нарежете го както ви харесва (на жулиени, на малки хапки…), но не забравяйте късчетата месо да са с приблизително еднаква големина.

Направете си панировката по следния начин: Разбийте до еднородност яйцата с вилица или ръчна разбивачка. Добавете 150 мл светла бира. Посолете сместа с 1/2 чаена лъжичка сол  и добавете 3-4 супени лъжици брашно. Разбъркайте сместа до гладкост (да няма гранули неразбито брашно). Сместа трябва да е като гъсто кексово тесто. В случай, че ви се струва панировката рядка, добавете още малко брашно.

сервиране на пилешко в бирена паста

Посолете леко късчетата месо и ги разбъркайте, за да може солта да се разнесе равномерно навсякъде. Загрейте в по-тесен съд достатъчно количество олио като за маслена баня. Потапяте всяко късче пилешко филе в панировката и внимателно поставяте в горещото олио (внимавайте да не се изгорите).
Пържете на умерена температура, за да не изгори панировката отвън, а вътре да … (ПРОДЪЛЖАВА на следващата страница 2)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *