юни 212015
 

Print this page
Print
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Facebook
Facebook

Сподели с приятели!
черешова панакота

черешова панакота

Черешова панакота.

В сезонът на черешите ви предлагам да си направите тази черешова панакота. Десертът се приготвя изключително лесно. Ето какви продукти ще са ви необходими за вкусната черешова панакота: 300 гр. череши, 100 гр захар (ако обичате по-сладки неща, може да завишите захарта), 300 мл. вода, 400 мл. животинска сметана 30%, 15 гр. желатин, ако е необходимо на върха на ножа червена сладкарска боя.

Приготвяне на черешова панакота:

Измивате черешите и отстранявате костилките. Слагате ги в тенджера заедно със захарта и водата на котлона. Щом кипнат, засечете 15 минути и намалете температурата на котлона да къкрят. През това време в две отделни купички накиснете желатина. В 100 мл. студена вода сложете 10 гр. желатин и разбъркайте. Останалите 5 гр. желатин накиснете в 50 мл. студена вода.

Набъбването на желатина става за около 10 минути. Щом черешите са готови сварени, извадете ги от течността и пасирайте. Течността се прецежда през ситна цедка и ако не е достатъчно червена добавете към нея на върха на остър нож сладкарска червена боя. Сметаната затоплете до точка на кипене, но да не завира и отстранете.

Добавете към нея 10 гр. набъбнал желатин и разбъркайте. От топлината на сметаната желатина ще се разтвори. Когато работите с желатин от животински произход, трябва да знаете, че той не бива да се вари, тъй като ще изгуби част от желиращото си свойство. Смесете сметаната и желатина с пюрираните череши. Останалият набъбнал желатин смесете със черешовия сироп. Изчакайте смесите да … (ПРОДЪЛЖАВА на следващата страница)

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(задължително)

(required)