Черешова панакота – лесна

черешова панакота
Вкусна черешова панакота

Черешова панакота.

В сезона на черешите ви предлагам да си направите тази черешова панакота. Десертът се приготвя изключително лесно.

Ето какви продукти ще са ви необходими за вкусната черешова панакота: 300 гр. череши, 100 гр захар (ако обичате по-сладки неща, може да завишите захарта), 300 мл. вода, 400 мл. животинска сметана 30%, 15 гр. желатин, ако е необходимо на върха на ножа червена сладкарска боя.

Приготвяне на вкусната черешова панакота:

Измивате добре черешите и отстранявате костилките. Слагате ги в тенджера заедно със захарта и водата на котлона. Щом кипнат, засечете 15 минути и намалете температурата на котлона да къкрят.

През това време в две отделни купички накиснете желатина. В 100 мл. студена вода сложете 10 гр. желатин и разбъркайте. Останалите 5 гр. желатин накиснете в 50 мл. студена вода.

Набъбването на желатина става за около 10 минути. Щом черешите са готови сварени, извадете ги от течността и ги пасирайте.

Течността се прецежда през ситна цедка и ако не е достатъчно червена, добавете към нея на върха на остър нож сладкарска червена боя. Сметаната затоплете до точка на кипене, но да не завира и отстранете.

Добавете към нея 10 гр. набъбнал желатин и разбъркайте. От топлината на сметаната желатинът ще се разтвори. Когато работите с желатин от животински произход трябва да знаете, че той не бива да се вари, тъй като ще изгуби част от желиращото си свойство.

Смесете сметаната и желатина с пюрираните череши. Останалия набъбнал желатин смесете със черешовия сироп. Изчакайте смесите да … (ПРОДЪЛЖАВА на следващата страница)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *