Руло от свински врат в марината

свински врат
Свински врат на руло

Рулото от свински врат е типично зимно ястие за мен.

Не пречи да го поднесете и в друг сезон, но когато крехкия свински врат е приготвен по този начин и изпечен във фурната, много му отива да го поднесете с чаша Мерло или Мавруд. Тежки, зимни вина, на които подхождат шарени меса. Печени на сач или във фурна.

Необходими продукти: около 1 кг. цяло парче свински врат, лют червен пипер, черен пипер, синапена горчица, сол, черен пипер.

Още: стреч фолио, хартия за печене, телбод.

свински врат в хартия за печене

Приготвяне на руло от свински врат :

В купа смесете 1 чаена лъжичка сол, 4 супени лъжици горчица, 1 чаена лъжичка прясно едро стрит черен пипер, 1 чаена лъжичка лют червен пипер (ползвам кайенски пипер). Ако не харесвате пикантна храна, не слагайте или сложете, но по-малко.

Цялото парче месо трябва да разрежете така, че месото да заприлича на един голям лист. Дебелината на листа месо не трябва да е повече от 1 см. (Вижте снимките) Месото се натрива добре от едната страна и се навива на стегнато руло. Намазвате с остатъка от пастата и отвън месото.

Слагате на плота голям лист стреч фолио и слагате в единия край подготвеното месо. Завивате много стегнато в стреча от всички страни и оставяте поне за 12 часа да престои в хладилник. Когато имам възможност оставям месото да се маринова 24 часа.

След като е престояло достатъчно време с маринатата, месото се поставя в средата на голям лист хартия за печене и се затваря (виж снимките).

За по-сигурно минавам хартията където съм затворила с телбод . Поставяте пакета в тава и печете два часа и половина в предварително загрята фурна. Първият час печете на 180 градуса, а останалото време на 150 градуса.

Обикновено към това руло от свински врат правя гарнитура от картофи, които пека заедно с месото. Картофите около 1 кг. обелвам и … (ПРОДЪЛЖАВА на страница 2 )

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *