Препоръчани

Декупаж върху текстил.

декупаж върху текстил
декупаж върху текстил

Декупаж върху текстил.

Тази публикация за декупаж върху текстил реших да напиша по повод многото въпроси, които напоследък ми задават. Ще обясня с подробности как се прави, какво се използва като консумативи и естествено как се изпира.

За да приложите техниката декупаж върху текстил ще са ви необходими следните консумативи:

Декупажно лепило за текстил (медиум за текстил), четка с мек синтетичен косъм, горният слой на качествена салфетка или декупажна хартия с грамаж 15 гр. (тип салфетка), ютия, ножица, графитен молив Н или F, хартия за печене и естествено тъкан върху която да залепите вашия мотив. Относно тъканта, която ще ползвате, трябва да знаете, че трябва да бъде светла на цвят (бяла, бледо кремава или друг много блед цвят), тъй като ще прозира през салфетката (хартия) основният цвят.

Материята трябва да бъде естествена- памук или лен. Не използвайте материи съдържащи синтетика, защото може да се стопят. Другото важно нещо което … (ПРОДЪЛЖАВА на следващата страница)

5 коментара

  1. Карена

    Каква марка лепило използвате? Аз правих проби с Marabu и не съм доволна мотива може да се накъса и отлепи и то не в краищата а в средата.За пране няма проблем.

    • Най- вероятно проблема не е в лепилото за текстил на марабу, освен ако не му е изтекъл срока на годност или пък е съхранявано неправилно. Аз също използвам такова лепило. Може би е останал въздух между мотива и текстила.

  2. Царина

    Благодаря за полезната информация! Очаквам да направите и публикация за декупаж върху дърво!

  3. Може ми да споделите марката лепило, която използвате. Благодаря предварително.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *