ян. 092015
 

Print this page
Print
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Facebook
Facebook

Сподели с приятели!
Свински черен дроб

свински черен дроб на фурна


Вкъщи харесваме субпродукти и за това приготвям с удоволствие свински черен дроб на фурна.

Вкусният свински черен дроб е богат на много полезни вещества. В него има белтъчини, мазнини, аминокиселини, минерали, ензими и витамини. Богат е на витамини от група В, К, Д, Е. Съдържа калций, калий, фосфор, желязо, натрий, йод, цинк, кобалт, мед, манган, витамин А (ретинол), витамин С… Особено полезен е за пушачи и диабетици, защото свинския дроб съдържа и хром.
Затова ви препоръчвам да хапвате от този субпродукт.

За да приготвите вкусен свински черен дроб на фурна не са ви необходими много продукти.

Само свински черен дроб, 2 следни глави лук или една голяма, сол и олио.
Първо измийте добре вашият свински дроб с вода. Нарежете го на средно едри парчета, примерно парчето изпечен свински черен дроб да може да се разреже на 3-4 хапки. Подсушете го и го сложете в купа като го полеете с олио. Оставете дробът да престои така поне 30 минути преди да го изпечете. Вземете подходяща тавичка и сложете в нея вашия свински черен дроб, като го извадите от олиото.

Не слагайте повече мазнина, тази която е по дроба е напълно достатъчна. Престоя на дробчето в олиото го прави по-крехък. Другото нещо което трябва да знаете, е да не солите дробът предварително, защото солта го стяга и прави твърд. Сложете да се пече в предварително загряна фурна на 180-200 градуса за около 20 минути. През това време изчистете лука от люспите и го нарежете на едри полумесци. Посолете добре лука и леко го… (ПРОДЪЛЖАВА на следващата страница)

  4 коментара to “Свински черен дроб на фурна”

  1. Лично мое мнение,ако лукът се прибави към дробът накрая за 2-3 минути времето е крайно не достатъчно за да се задуши и опече лукът,а за да стане както трябва ,дробът ще е вече препечен и твърд за консумация.

    • Ние харесваме лукът да е хрупкав, а не сготвен и мек. Вие може да го приготвите както на вас ви харесва и да не се придържате към рецептата.

  2. […] рецепти, където задължително се употребява лук: дроб на фурна, пълнени чушки, гювеч. В състава на популярния кромид […]

  3. […] рецепти, където задължително се употребява лук: дроб с лук, пълнени чушки, гювеч. […]

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(задължително)

(required)