сеп. 262015
 

Print this pageTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on Facebook
Сподели с приятели!
език с краве масло

език с краве масло

Пригответе си език с краве масло, няма да съжалявате.

Лесен за приготвяне и невероятно вкусен.

Необходими продукти за език с краве масло:

1-2 свински езика (може и повече), краве масло, сол, черен пипер на зърна 5-6 бр., 1-2 зърна бахар, прясна мащерка и сладък червен пипер (ако решите да го приготвите като мен във вторият му вариант).

Приготвяне: езика се измива много добре и се слага в тенджера със студена вода, сол, зърната бахар и черен пипер. Трябва много добре да се свари (това е мускул и ако не го сварите добре ще е доста жилав). Обикновено за около 1 час е готов, но може да отнеме и повече време. Прободете го с върха на малко ножче и ако влиза лесно е готов. Извадете го от бульона, оставете го леко да се охлади и го обелете. Нарежете го на филийки с дебелина около 5-6 мм. Сложете в тиган краве масло да се стопи и сложете парченцата сварен език в него. Оставете ги за минута- две да се запържат от едната страна и след това ги … (ПРОДЪЛЖАВА на следващата страница)

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(задължително)

(required)