Език с краве масло и мащерка

език с краве масло
Вкусен език с краве масло

Пригответе си език с краве масло, няма да съжалявате.

Лесен за приготвяне и невероятно вкусен.

Необходими продукти за езика с краве масло:

1-2 свински езика (може и повече), краве масло, сол, черен пипер на зърна 5-6 бр., 1-2 зърна бахар, прясна мащерка и сладък червен пипер (ако решите да го приготвите като мен във вторият му вариант).

Приготвяне: езикът се измива много добре и се слага в тенджера със студена вода, сол, зърната бахар и черен пипер. Трябва много добре да се свари (това е мускул и ако не го сварите добре ще е доста жилав). Обикновено за около 1 час е готов, но може да отнеме и повече време.

Прободете го с върха на малко ножче и ако влиза лесно е готов. Извадете го от бульона, оставете го леко да се охлади и го обелете. Нарежете го на филийки с дебелина около 5-6 мм.

Сложете в тиган краве масло да се стопи и сложете парченцата сварен език в него. Оставете ги за минута- две да се запържат от едната страна и след това ги обърнете от другата. Поднесете го топъл поръсен с листенца прясна мащерка.

При втория вариант на език с масло, след като го запържите леко в кравето масло по описаният по-горе начин, нареждате парченцата в подходящ съд. Поръсвате задължително със сладък червен пипер и поливате веднага с горещото краве масло. Поръсвате отгоре отново с листенца прясна мащерка и поднасяте.

език с краве масло
Свински език с краве масло

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *