сеп. 262015
 

Print this pageTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on Facebook
Сподели с приятели!
сладки с мас

сладки с мас

След като сварих чудесният мармалад на калъп, реших да приготвя тези сладки с мас, в които да сложа от него.

Много хора ще кажат, че свинската мас е вредна, но ако се върнем години назад в историята, ще разберем, че нещата не са точно така и стотици години хората са оцелявали благодарение на нея. Свинската мас прави сладкишите топящи се и невероятно вкусни. Единствено сладките с мас  стават по- хубави след няколко дена. Не е нужно да се съхраняват по специален начин. Дори непокрити, те не изсъхват. Всяко едно тесто, в което се съдържа свинска мас остава меко и пухкаво. Най-вкусните дърпани баници стават именно с нея. Но да се върнем към днешната лесна рецепта за сладки с мас.

Ето какви продукти са необходими за приготвянето им:

2 яйца, 1 чаена лъжичка бакпулвер, 400 гр. брашно, 200 гр. свинска мас, 150 гр. ситна кристална захар, 3 прахчета ванилия, мармалад по възможност по твърд, защото конфитюра ще се разтече по време на печенето и пудра захар.

Приготвяне на вкусните сладки с мас:

В купа сложете маста и захарта, разбийте ги с миксер за 3-4 минути. Добавете едно по едно яйцата при непрекъснато разбиване. Към брашното добавете чаената лъжичка бакпулвер и 2 прахчета ванилия. Добавяйте от брашното към яйчено- маслената смес и бъркайте на ръка с лъжица, докато се сгъсти достатъчно и омесете с останалото брашно. Тестото може да разделите на 4 за ваше удобство. Всеки къс от масленото тесто се разточва на правоъгълна кора с дебелина около 3 мм. Режете на … (ПРОДЪЛЖАВА на следващата страница)

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(задължително)

(required)