Препоръчани

Сладки с мас и мармалад

сладки с мас
Вкусни сладки с мас

След като сварих чудесният мармалад на калъп, реших да приготвя тези сладки с мас, в които да сложа от него.

Много хора ще кажат, че свинската мас е вредна, но ако се върнем години назад в историята, ще разберем, че нещата не са точно така и стотици години хората са оцелявали благодарение на нея. Свинската мас прави сладкишите топящи се и невероятно вкусни. Единствено сладките с мас  стават по- хубави след няколко дена. Не е нужно да се съхраняват по специален начин. Дори непокрити, те не изсъхват. Всяко едно тесто, в което се съдържа свинска мас остава меко и пухкаво. Най-вкусните дърпани баници стават именно с нея. Но да се върнем към днешната лесна рецепта за сладки с мас.

Ето какви продукти са необходими за приготвянето им:

2 яйца, 1 чаена лъжичка бакпулвер, 400 гр. брашно, 200 гр. свинска мас, 150 гр. ситна кристална захар, 3 прахчета ванилия, мармалад по възможност по твърд, защото конфитюра ще се разтече по време на печенето и пудра захар.

Приготвяне на вкусните сладки с мас:

В купа сложете маста и захарта, разбийте ги с миксер за 3-4 минути. Добавете едно по едно яйцата при непрекъснато разбиване. Към брашното добавете чаената лъжичка бакпулвер и 2 прахчета ванилия. Добавяйте от брашното към яйчено- маслената смес и бъркайте на ръка с лъжица, докато се сгъсти достатъчно и омесете с останалото брашно. Тестото може да разделите на 4 за ваше удобство. Всеки къс от масленото тесто се разточва на правоъгълна кора с дебелина около 3 мм. Режете наленти с ширина около 6-7 см. и после на квадрати. В едната страна слагате мармалад и завивате на рулце, като крайчето да остане отдолу.  Подготвените така сладки с мас, подреждате в тава застлана с хартия за печене на разстояние една от друга. Печете в … (ПРОДЪЛЖАВА на следващата страница 2 )

Погледнете също

Бисквити шипка

Сладки шипка – спомен от детството

Да не си помислите, че ме е обхванала носталгия по миналото покрай тази рецепта за …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *