Бърз сладолед с къпини

сладолед с къпини IMG_46942
сладолед с къпини

Ето на това му се казва бърз сладолед с къпини.

Този сладолед с къпини наистина е много лесен за приготвяне. В случай, че не разполагате с къпини може да го приготвите с малини или  друг плод по ваш вкус.

Както знаете, почти всички рецепти за сладолед изискват разбъркване по време на замразяването, което си е ангажимент и затова много хора се отказват да си приготвят домашен сладолед.

В тази рецепта няма разбъркване и няма яйца. Слагате сместа в камерата и след 6 часа имате готов сладолед.

Необходими продукти за бърз сладолед с къпини или друг плод:

500 мл животинска сметана 30% масленост, 200 гр подсладено кондензирано мляко 9%, 150-200 гр къпини или друг плод по ваш избор.

Приготвяне: къпините се измиват и се отцеждат добре от водата. Ако ползвате други плодове, които са едри, то те се нарязват на ситни кубчета (има плодове, които променят цвета си след като се нарежат, като прасковите например.

Такива плодове задължително се поръсват с малко прясно изцеден лимонов сок, за да запазят първоначалния си свеж вид и цвят).

Сметаната трябва да е добре охладена за разбиването. В дълбока купа разбивате за 10 минути сметаната с кондензираното мляко. Сместа става гъста, но не очаквайте да стане пухкава.

Сложете сместа в подходящ съд (кутия) за замразяване и добавете плодовете, като ги разпръснете по цялата повърхност на сместа. Разбъркайте леко, за да се запази целостта на плодовете и сложете в камерата да се стегне. След 6 часа вашия домашен сладолед ще е готов. Може да … (ПРОДЪЛЖАВА на следващата страница)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *