Препоръчани
Начало » За празник » Плезир – крем като от панаир

Плезир – крем като от панаир

Крем плезир
Крем плезир като от панаирите

Някой помнят, а други дори не са опитвали вкусния крем плезир от близкото минало.

Крем плезир беше едно от вкусните сладки лакомства на моето детство. Можеше де се купи само когато имаше панаир в града или гостуваше цирк. Предполагам се сещате за онези малки стъклени витринки, на които бяха наредени вафлени корнети пълни с разноцветен крем. Имам най-различни преживявания с този крем и много забавни истории, но не е сега момента, който да ги разкажа. 😉

плезир

За тези, които искат да направят плезир като от панаир, ето какви продукти ще са ви необходими: 100 гр. белтъци (това са белтъците от 3 средно големи яйца. Може да има 2-3 гр. нагоре или надолу, които не са фатални), 200 гр. кристална захар, 1 прахче ванилия, вафлени корнети за сладолед, хранителен оцветител в желан от вас цвят.

Още: сладкарски пош и накрайник “цвете”.

Приготвяне на крем плезир:

От години съм си улеснила приготвянето на това лакомство. Класическата рецепта е да се направи гъст захарен сироп, но когато съм обяснявала на приятелки начина приготвяне те се отказват защото се страхуват да да работят с горещия сироп. В един момент просто започнах да загрявам белтъците със захарта и не бих казала, че има някаква съществена разлика. Затова отделете внимателно белтъците от 3 яйца в чиста и суха стъклена или метална  купа, добавете захарта и сложете съда на водна баня.

Купата трябва да е над водата, а водата не бива да ври силно. Бъркайте непрекъснато с лъжица докато захарта напълно се стопи. Отнема около 7-8 минути. За да сте сигурни, че захарта е напълно стопена пипнете сместа (тя не е гореща) и разтъркайте между палеца и показалеца.

Ако не усещате гранули, значи белтъците се готови да бъдат разбити. Махнете купата от съда с водата. В случай, че прехвърляте в друг съд за разбиване, подсушете дъното, за да не попадне вода при белтъците и да попречи за тяхното разбиване. Разбивайте белтъците докато се … (ПРОДЪЛЖАВА на следващата страница 2)

Относно admin

Погледнете също

апетайзери с плодове

Апетайзери с плодове

Изненадайте приятно гостите си с тези атрактивни апетайзери с плодове. Обичам лятото и възможността да …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *