петък , септември 25 2020
Препоръчани

Корейски крем за цветя

… провлачва и се задържа на лъжицата. Дано съм успяла да го обясня така, че да ме разберете. Та тук опита не е без значение. Опитвала съм да засичам време за варене, но всеки път е различно. Явно зависи колко течност са поели по време на варенето зърната, а и сортовете боб са били различни, с които съм работила.

Готовият корейски крем за цветя се оцветява много лесно. За оцветяването ползвам гел бои. Правила съм и с прахообразни. Няма проблем и с двата оцветителя. Кремът може да се съхранява 3-4 дена в хладилник, добре завит в полиетиленов плик. За по-дълго съхранение във фризер, за 2 максимум 3 месеца по същия начин увит. За да го размразите задължително се оставя за 1 нощ в хладилник и тогава работите с него.

корейски крем за красиви цветя

Цветята от корейски крем са вкусни и никой няма да усети, че са приготвени от боб.

Държала съм ги по 2-3 седмици на стайна температура, за да следя промяната в тях. Изсъхват и се втвърдяват, но запазват и от влажността си. За също толкова време съм ги държала и в хладилник. Там също изсъхват, но по-бавно. Опитвала съм ги на вкус след престой от 2 седмици и вкусът им не е променен. Явно захарта ги съхранява, тъй като е консервант.

Цветята лесно се монтират върху торти и сладкиши с помощта на ножичка. При разрез не се чупят, което ги прави перфектни за декорация. В случай, че има нещо, което не ви е ясно от рецептата ми за корейски крем за цветя, не се колебайте и ме питайте тук на сайта, като ползвате формата за коментар.

На тези, които им се струва, че корейския крем за цветя е сложен може да ползват рецептата за швейцарски крем: https://hitrinibg.com/shveycarski-krem/

корейски крем

Погледнете също

Кексът с боровинки

Кекс с боровинки и масло

Представям ви моя кекс с боровинки и масло. Вкусния кекс с боровинки приготвям с краве …

20 коментара

 1. С този крем Може ли да се намаже тортата или е само за цветя.

 2. Много сполучлива рецепта, добре обяснено,цветята станаха чудесни!Поздравления Рали!

 3. Здравейте,
  Може ли да ми кажете с какво е изказана тортата преди да сложите цветята?
  Благодаря.

 4. Никола и Бинчето

  Здравейте,
  Правила съм от бобена паста дребни бонбони – пъпки на лотос.Това е японска рецепта. Стават много лесно , вкусни и оригинални. Разделяте готовата паста на толкова части, колкото бои имате. в кърпички от тензух слагате в средата внимателно с малка лъжичка по 2 или три вида от оцветената паста , завивате и увивате внимателно и стегнато като в бохчичка. После развивате много внимателно – и ето ви пъпчица на лотос.
  Сигурна съм, че ще се хареса на дамите, които не са много търпеливи като мен, но искат да изненадат гостите си с нещо оригинално и не толкова познато.
  ПОЗДРАВИ!

 5. Светлана

  Здравейте колко време отнема сгъстяването накрая горе долу

  • Зависи от много фактори. Сгъстяването става за различно време. Зависи и от сорта на боба. При мен всеки път е различно.Трябва да уцелите момента, когато с лъжица като загребете от него и започнете да го изсипвате, част от него пада, а останалата част се провлачва и се задържа на лъжицата.

 6. Всичко до тук върви. Много време отнема. Все още съм на етап Сгъстяване на сместта. От сутринта до сега 15 ч, някалка часа на водна баня, за да не стоя до печката и да бъркам с часове. Бобът е поел много вода, но сместта вече заприличва на нещо. Дано се справя с гъстотата и да ми се получат цветята. Купила съм си руските накрайници за цветя. Имам огромното желание да ги изпробвам и да се получи. Мотивацията за работа и друг път е в добрия резултат сега.

  • Вярно е, че отнема време, но си заслужава. Цветята с корейският крем стават невероятни. Много нежни и прозрачни. Ще чакам да споделите резултата.

 7. София Маринова

  Здравейте, направих торта червено кадифе и стана страхотна ,но се провалих с украсата😔Бихте ли споделили как точно правите цветята с корейския крем за декорация?

 8. Катерина

  Здравейте! Благодаря за рецептата, цветята са чудесни! Бихте ли споделили как ги оформяте?

 9. Христина

  Впечатлена съм, Рали!
  Благодаря за споделената рецепта!
  Непременно ще пробвам крема и ще споделя резултата!
  Поздрави!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *