Пилешки дробчета – 3 рецепти

пилешки дробчета
печени на скара пилешки дробчета

Ако обичате пилешки дробчета, тук ще откриете различни вкусни рецепти, по които можете да ги приготвите.

Необходими основни продукти за приготвянето са:

Пилешки дробчета, лук, олио, брашно, сол и подправки. Никога не солете дроба предварително, защото става твърд.Тази операция се прави след топлинната обработка.

1. Пържени пилешки дробчета:

Измивате добре дробчетата и ти отцеждате добре от водата. Нарежете си 1 голяма глава лук на едро. Подсушените дробчета оваляйте в брашно и сложете да се изпържат.

Внимавайте, защото при пържене кръвоносните съдове се пукат и мазнината доста пръска. Затова има специални мрежи, които се поставят върху съда, в който пържите и избягвате с тяхна помощ да се изгорите и да изцапате част от кухнята.

Лукът се осолява предварително, за да се овкуси. Когато пилешките дробчета са почти готови се добавя лукът и се разбърква добре. Връщате на котлона за минута две и сте готови за сервиране. Можете да ги поръсите с малко черен пипер или подправка, която обичате.

2. Пилешки дробчета на фурна:

Измитите и отцедени дробчета слагате в тавичка с подходящ размер. Поливате с 50 мл. олио и слагате да се пекат в предварително загрята фурна на 180 градуса.

Разбърквате 2-3 пъти по време на печенето. Щом останат на мазнина са готови. Посолявате със сол и ако искате с някаква подправка. Ние им слагаме лук нарязан на полумесеци и пресен магданоз.

3. Пилешките дробчета на скара:

Измити и подсушени дробчетата поливам с 50 мл. олио и оставям поне за 30 минути в купа. Скарата трябва да е… (ПРОДЪЛЖАВА на следващата страница 2 )

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *