авг. 222014
 

Print this page
Print
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Facebook
Facebook

Сподели с приятели!
пилешки дробчета

печени на скара пилешки дробчета

Ако обичате пилешки дробчета, тук ще откриете различни вкусни рецепти, по които можете да ги приготвите.

Необходими основни продукти за приготвянето са: пилешки дробчета, лук, олио, брашно, сол и подправки. Никога не солете дробът предварително, защото става твърд, тази операция се прави след топлинната обработка.

1. Пържени пилешки дробчета:

Измивате добре дробчетата и ти отцеждате добре от водата. Нарежете си 1 голяма глава лук на едро. Подсушените дробчета оваляйте в брашно и сложете да се изпържат. Внимавайте, защото при пържене кръвоносните съдове се пекат и мазнината доста пръска. За това има специални мрежи, които се поставят върху съда, в който пържите и избягвате с тяхна помощ за се изгорите и да изцапате част от кухнята.

Лукът се осолява предварително за да се овкуси. Когато пилешките дробчета са почти готови се добавя лука и се разбърква добре. Връщате на котлона за минута две и сте готови за сервиране. Можете да ги поръсите с малко черен пипер или подправка, която обичате.

2. Пилешки дробчета на фурна:

измитите и отцедени дробчета слагате в тавичка с подходящ размер поливате с 50 мл. олио и слагате да се пекат в предварително загрята фурна на 180 градуса. Разбърквате 2-3 пъти по време на печенето. Щом останат на мазнина са готови. Посолявате със сол и ако искате с някаква подправка. Ние им слагаме лук нарязан на полумесеци и пресен магданоз.

3. Пилешки дробчета на скара:

измити и подсушени дробчетата поливам с 50 мл. олио и оставям поне за 30 минути в купа. Скарата трябва да е… (ПРОДЪЛЖАВА на следващата страница 2 )

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(задължително)

(required)