четвъртък , август 6 2020
Препоръчани

Билки за здраве и добро настроение

Домашни хитрини!

полезни билки
лековити билки

Още от дълбока древност до сега някои билки и подправки имат своето място и значение в дома и кухнята.

Лековитите билки допринасят за  доброто здравословно състояние и благополучието на хората, които обитават съответното място. Те са нещо като живи талисмани за къщата. Повечето билки за готвене са чудесно начало за всеки, които иска да опита и усети енергията на тези вълшебни треви. Част от тях може да се засяват в саксии и да се отглеждат през цялата година. Mотивиращото е, че можете да ги използвате в кухнята почти винаги. Много подправки са лековити билки. Започнете с магданоз, босилек, мащерка, градински чай.  Когато увереността ви нарасне, добавете розмарин, лайка,  лавандула. Всички билки влияят върху определени енергии в дома. Смята се, че Лайката влияе добре върху семейните взаимоотношения.
Ментата, спомага за духовното просветление и подпомага търсенето на знания, ако расте в североизточната част на дома. Укрепва паметта и оказва освежаващо въздействие върху организма.
Мащерката, расте добре в югоизточната  част на къщата и носи богатство и разцвет на семейството.
Розмаринът подобрява паметта и обостря умствените способности.  Хубаво е да се отглежда в северозападната част,  особено ако стопаните не искат да забравят старите си приятели и сътрудници.
Босилекът трябва да се сади отделно от другите растения.  Укрепва характера на стопанина си и му носи успехи в работата .  Северозападната част е подходяща за него. Не се употребява по време на бременност.
Копърът  укрепва съня, особено ако е расъл в северната част.
Хвойна –  расте на прозорците на съпружеската спалня, допринася за щастието на семейния живот.  Плодчетата му не се използват по време на бременност.
Жасминът се използва при … (ПРОДЪЛЖАВА на следващата страница)

Погледнете също

Повишаване на имунитета на децата

 Тук ще ви дадем няколко съвета за повишаване на имунитета на децата. В сезона на …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *