Препоръчани

Нестандартното червило

червило
червило

За оформяне стилът на сегашното червило се преминава през доста дълга и богата история.

Оцветяването на устните се смята за започнато още от шумерите. След тях всички уважаващи себе си общества са ползвали този тип декоративна козметика за разкрасяване. В преобладаващата част от времето да се носи червило не е било запазена за жените привилегия.

За постигането на ярки устни са се ползвали различни багрила в това число растителни, пигменти от насекоми и даже отровни съединения.

Стандартните възможности на едно червило са познати на всички жени.

Сред нетрадиционните решения са да нанесете комбинация от вазелин и червило вместо руж. Можете да използвате и балсам за устни с цвят или гланц с лек нюанс за нанасяне върху скулите.

От друга страна, ако ви се наложи, можете да замените червилото със сенки + балсам или молив за устни в комбинация с гланц.

Една от най-странните рецепти за домашно червило е тази с кокосово масло или вазелин и разтворен в него пастел за рисуване.

Преди години се предлагаха балсами за устни със сладък вкус. Те със сигурност не са били само от натурални продукти, но бяха интересни. Въпреки това, мъжете не са любители на хапването на червило или гланц от женските устни.

Ако пожелаете, вие сами можете да си направите страхотно шоколадово червило, което всеки мъж ще пожелае да изяде. То се приготвя от 100% натурални продукти, освен това е ароматно, вкусно и оставя устните кадифено нежни.

Затоплете леко до втечняване 1 чаена лъжичка какаово или кокосово масло и към него прибавете 1 или 2 равни кафени лъжички натурално какао, подсладете с ½ кафена лъжичка течен мед и разбъркайте добре. Червилото има наситен шоколадово кафяв цвят и вкус на първокласен натурален шоколад. Може да се съхрани в подходяща кутийка поне за няколко месеца. Нанасяйте с четчица или пръсти желаното количество.

При приготвянето решете … (ПРОДЪЛЖАВА на следващата страница)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *