Козуначени зайчета за Великден

козуначени зайчета
Козуначени зайчета за Великден

С повод и без повод тези козуначени зайчета са невероятно вкусни. Правя ги отдавна, но днес реших да ги направя като зайчета.

Вие може да направите вашите козуначени зайчета или някакво друго животинче, или да ги оформите по начин, който ви харесва. Импровизирайте с тестото на вкусните сладки.

Ето какво ще ви е необходимо, за да приготвите такива козуначени сладки: 125 гр. краве масло, 5 чаени лъжички захар, кората на един малък лимон, 2 прахчета ванилия, 2 жълтъка, 75 мл. прясно мляко, 1 равна чаена лъжичка мая на прах и около 350 гр. брашно (може и малко повече или малко по-малко, това зависи от самото брашно), 1 кутия локум (използвах само половината), орехи ако имате.

Приготвяне на ароматните и вкусни козуначени сладки:

Прясното мляко трябва да е хладко. Към него добавете захарта и лъжичката мая. Разтопете кравето масло и оставете да се охлади. Към млякото, маята и захарта добавете двата жълтъка, студеното масло, ванилията и ситно настърганата лимонова кора.

Разбъркайте всичко и замесете меко нелепнещо тесто. Увийте готовото тесто за вашите козуначени зайчета в стреч фолио и оставете за 2 часа в хладилник. След като е престояло там определеното време, оформете от него вашите сладки.

Включете си фурната на 170 градуса да се загрява докато правите козуначените сладки. В случай, че решите да зарадвате децата и да направите зайчета като моите, направете следното нещо: разделете тестото на малки късове, с големината на топче за тенис на маса.

Разстелете топчето в дланта си и сложете четвъртина парченце от локума, ако имате орехи сложете и парченце орех. Свийте краищата и оформете като малко яйце (показано е в снимките). С ножица отрежете полегато от тестото и оформете ушите. С клечка за зъби или шишче… (ПРОДЪЛЖАВА на следващата страница 2)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *