окт. 202014
 

Print this page
Print
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Facebook
Facebook

Сподели с приятели!
ориз със свинско

ориз със свинско месо

Класически ориз със свинско месо на фурна!

Ориз със свинско месо на фурна е едно непретенциозно, но много вкусно ястие. Лесно за приготвяне. С него може да се справи всеки начинаещ кулинар.
Ето какви продукти ще са ви необходими за приготвянето на ориз със свинско месо за 4 порции: свинско месо от бут или за готвене, което предлагат напоследък по магазините около 700 гр. може и повече, 1 чаена чаша с вместимост от 300 мл. пълна до горе, 1 голяма глава лук или 2 по-малки, сол на вкус, 10-15 зърна черен пипер 50 мл. олио.

Ето как да приготвите вкусният ориз със свинско месо:

в случай, че месото е на голямо парче, го нарежете на едри кубчета приблизително с еднаква големина. Измийте и сложете в тенджера, налейте студена вода достатъчно количество и сложете на котлона да се свари. Тази процедура може да направите предварително. По време на варенето отстранете образувалата се пяна и я изхвърлете. Добавете сол на вкус към месото.

Когато месото е готово сварено идва ред да подготвите ориза. Оризът се измива много добре със студена вода, мие се докато водата стане прозрачна. Това се прави не само за да бъде чист ориза, а също така да се отстрани нишестето от него, което прави лепкави зърната. Нарежете на ситно главата лук и запържете в мазнината, докато стане прозрачен. Тогава добавете … (ПРОДЪЛЖАВА на следващата страница)

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(задължително)

(required)