февр. 092016
 

Print this pageTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on Facebook
Сподели с приятели!
пилешко панирано

Хрупкаво пилешко панирано месо.

Лесна рецепта за пилешко панирано на фурна.

Рецептата ми за пилешко панирано месо е за работещите кулинари, мързеливите дни, за хората, които прохождат в домашната кухня и за всички останали, които искат да я приготвят 🙂 С тази рецепта за нула време може да имате топла домашна вечеря, обяд или предястие и всички ще са много доволни.

Необходими продукти за пилешко панирано:

500 гр. пилешко филе, сол, 2 яйца, галета и царевично брашно (брашно, а не царевичен грис за качамак), подправки по ваше желание (аз не слагам, тъй като сервирам винаги с някакъв сос), малко зехтин или олио и лист хартия за печене.

Приготвяне: първо си включете фурната да загрява на 200 градуса. Пилешкото се нарязва на лентички (в случай, че не е предварително нарязано). Тук е момента да отбележа, че в магазините може да намерите пилешко филе пеперуда и пилешко филе на парченца, което е по- евтино, защото не е цяло. Разлика в месото няма, но има в цената 😉

Задължително измийте месото под течаща студена вода, след което го подсушете добре. Посолете и оставете за 5 минути да се овкуси със солта. Разбъркайте равни количества галета и царевично брашно. Разбийте до еднородност яйцата с вилица или ръчна разбивачка.

Сложете в тавата на фурната хартия за печене. Потапяйте късчетата пилешко първо в яйцето, след това овалвайте добре в сухата смес. Притиснете добре да прилепне по месото и подреждайте панираното месо върху хартията.

пилешко панирано 87

За времето което ви е отнела подготовката на месото, фурната е загряла добре. Намажете всяко късче с четка потопена в олио или зехтин и сложете тавата във фурната. Печете вашето … (ПРОДЪЛЖАВА на следващата страница)

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(задължително)

(required)