авг. 242014
 

Print this page
Print
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Facebook
Facebook

Сподели с приятели!
панирани цветове

панирани цветове от тиквички

Рецепта за вкусни панирани цветове от тиквички!

Панирани цветове от тиквички е едно от нещата, които обичаме. Искам да ви кажа, че може да панирате всякакъв цвят на тиква, тиквички бели, зелени, жълти, патисони… Всички те са невероятно вкусни и страхотни за предястие или мезе на бира или чаша студено бяло вино.

В днешната рецепта вкусните  цветове са от зелена тиквичка и от тикви цигулки (оставяйте дълги дръжки на цвета около 7-8 см.). Забелязах, че цветове от тиквички се продават по пазарите, което е добре за хората, които нямат градина (макар, че при добро желание може да се засади в голяма саксия и да имате под ръка свежи цветове и тиквички).

Минаваме на необходимите продукти за вашите панирани цветове:

Цвят от тиквички 10-тина броя поне, 2 яйца, сол на вкус, брашно 2 супени лъжици с връх, олио за пържене, и 50 мл. бира. Първо разделете белтъка от жълтъка. Разбийте двата жълтъка на твърда пяна с щипка сол. Към жълтъците добавете бирата и брашно и разбийте също с миксера. Посолете на вкус и добавете с леко разбъркване на 2-3 пъти разбитите белтъци. Сместа става обемна и пухкава. Готова е да потопите и изпържите вашите  цветове, които предварително сте измили и подсушили с домакинска хартия.

Загрейте олиото в подходящ съд ( може да е по-малък, за да се получи пържене в маслена баня), след което намалете на средна температура.

приготвяне на панирани цветове

панирани цветове в панировка

смес за панирани цветове

Хващате дръжката на цвета и потапяте в пастата, от там пускате в горещото олио. Имайте предвид, че паниращата паста е… (ПРОДЪЛЖАВА на следващата страница)

  4 коментара to “Панирани цветове от тиквички”

  1. аз работех в таверна в Гърция,и там тези цветчета ги пълнеха с плънка от натрошено сирене,малко джоджен,и черен пипер а панировката беше най-обикновена брашнена каша,но брашното беше с набухвател

  2. Забравили сте да напишете че се отсраняват вътре вцвета жълтите тичинки.

  3. Интересна рецепта! Опитвала съм панирани цветове от дърво Бъз. Също така стават много вкусни.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(задължително)

(required)