Панирани цветове от тиквички

панирани цветове
Панирани цветове от тиквички

Рецепта за вкусни панирани цветове от тиквички!

Панирани цветове от тиквички е едно от нещата, които обичаме. Искам да ви кажа, че може да панирате всякакъв цвят на тиква, тиквички бели, зелени, жълти, патисони… Всички те са невероятно вкусни и страхотни за предястие или мезе на бира или чаша студено бяло вино.

В днешната рецепта вкусните  цветове са от зелена тиквичка и от тикви цигулки (оставяйте дълги дръжки на цвета около 7-8 см.). Забелязах, че цветове от тиквички се продават по пазарите, което е добре за хората, които нямат градина (макар, че при добро желание може да се засади в голяма саксия и да имате под ръка свежи цветове и тиквички).

Минаваме на необходимите продукти за вашите панирани цветове:

Цвят от тиквички 10-тина броя поне, 2 яйца, сол на вкус, брашно 2 супени лъжици с връх, олио за пържене, и 50 мл. бира. Първо разделете белтъка от жълтъка. Разбийте двата жълтъка на твърда пяна с щипка сол.

Към жълтъците добавете бирата и брашно и разбийте също с миксера. Посолете на вкус и добавете с леко разбъркване на 2-3 пъти разбитите белтъци.

Сместа става обемна и пухкава. Готова е да потопите и изпържите вашите  цветове, които предварително сте измили и подсушили с домакинска хартия.

Загрейте олиото в подходящ съд ( може да е по-малък, за да се получи пържене в маслена баня), след което намалете на средна температура.

приготвяне на панирани цветове

панирани цветове в панировка
Смес за панирани цветове

Хващате дръжката на цвета и потапяте в пастата, от там пускате в горещото олио. Имайте предвид, че паниращата паста е… (ПРОДЪЛЖАВА на следващата страница 2)

6 Коментари

  1. Ivanova Maria iakova

    Аз имам една позната, която процедира по същия начин с цвят от акация! Казва, че е много вкусно.

  2. Росица Иванова

    аз работех в таверна в Гърция,и там тези цветчета ги пълнеха с плънка от натрошено сирене,малко джоджен,и черен пипер а панировката беше най-обикновена брашнена каша,но брашното беше с набухвател

  3. Забравили сте да напишете че се отсраняват вътре вцвета жълтите тичинки.

  4. Интересна рецепта! Опитвала съм панирани цветове от дърво Бъз. Също така стават много вкусни.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *