Препоръчани

Пилешки сач със зеленчуци

пилешки сач
Изпечен пилешки сач

Лесен за приготвяне и много вкусен  е този пилешки сач със зеленчуци.

Подготовката за такъв пилешки сач няма да ви отнеме много време. Останалото ще свърши фурната. Така че запрятайте ръкави и си пригответе това вкусно ястие.

Сачът, в който съм приготвила пилешкото е с диаметър 27 см. Продуктите, които съм сготвила са достатъчно, за да се нахранят 2 човека. Сачът, който ползвате може да е от глина или метален.

Необходими продукти за пилешки сач със зеленчуци:

Около 350 г пилешко филе,  300 г тиквички, 1 червена чушка, 2 зелени чушки, 5-6 гъби печурки, 100-150 г гъби кладници (ако нямате, сложете повече печурки), 40-50 г кашкавал, сол, черен пипер, 2-3 стръка прясна мащерка, 2-3 супени лъжици олио.

пилешки сач със зеленчуци

Приготвяне: измийте и подсушете добре пилешкото филе с кърпа или домакинска хартия. Отстранете на чушките семенниците и ги измийте. Тиквичките също измийте, а гъбите избършете с кърпа. Добре е в сача да няма никаква вода.

Тиквичките са с високо водно съдържание и ще дадат необходимата сочност на ястието. Нарежете пилешкото месо на късчета с големината на 1 хапка. По същия начин нарежете и зеленчуците.

Сложете всички продукти за този пилешки сач в голяма купа и ги овкусете.

Сложете при месото и зеленчуците 1 равна чаена лъжичка сол (може и по-малко), 1/2 чаена лъжичка прясно смлян черен пипер, листенцата от стръкчетата мащерка и олиото.

Разбъркайте добре всичко (най-добре с ръце) и ако имате възможност оставете поне за 1 час да се овкусят добре продуктите. После изсипете всичко в сача и разпределете продуктите равномерно.

Сачът се слага в студена фурна, която се включва за 15 минути на 150 градуса и после температурата се увеличава на 190 градуса (това се прави, ако сачът ви е глинен).

В случай, че е метален фурната се загрява предварително на 190 градуса и поставяте сача в загрятата фурна.Ястието се пече до приятен загар на месото и зеленчуците (при глинения сач готвенето е по-бавно, около 1 час, а при металния около 40-45 минути). Когато … (ПРОДЪЛЖАВА на следващата страница 2 )

Погледнете също

Пастетът от тиквички

Пастет от тиквички

Днешната рецепта е за пастет от тиквички. Хубавото на този пастет от тиквички е, че …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *