Препоръчани

Картофи по селски – домашна рецепта

картофи по селски с мащерка
картофи по селски

Предлагам ви една изключително лесна рецепта за картофи по селски.

Вие ще решите дали да изпържите или изпечете във фурната вашите картофи по селски като мен. Аз предпочитам да ги изпека, защото това ме улеснява и докато картофите се пекат мога да приготвя още нещо. Освен, че си спестявам време, печените картофи се приготвят с много по-малко мазнина.  За хората с проблемен стомах това е добро решение.

Необходими продукти за картофи по селски:

Около 1 кг. картофи (подберете ги приблизително с еднаква големина), около 30 мл. олио или зехтин, сол, подправки по ваш вкус (слагам, мащерка, лют едър червен пипер, сладък червен пипер, едро счукан черен пипер).

Още: хартия за печене.

Приготвяне: картофите се измиват перфектно, защото не се белят. Както по-горе споменах, се подбират еднакви по големина, защото като се нарежат да имат приблизително еднакъв размер, за да могат да се изпекат или изпържат едновременно. Всеки един картоф разрязвате на две половини и всяка половина на още две или четири, зависи от едрината.

Подсушете ги (някои картофи отделят много вода). Полейте ги с избраната мазнина и разбъркайте, за да се намазнят всички равномерно. В купа смесете избраните от вас подправки. Ако ползвате готови миксове, обърнете внимание дали съдържат сол и не добавяйте, за да не пресолите картофите си. Освен изброените от мен подправки, които ползвам, може да добавите още: куркума, чесън на прах, къри, майорана, риган, чубрица… всичко което е по ваш вкус. Разбъркайте добре сухите съставки и поръсете с тях намазнените картофи.

Сложете … (ПРОДЪЛЖАВА на следващата страница 2 )

Погледнете също

шишчета

Шишчета от розмарин със свинско месо

Неустоимо ароматни стават тези шишчета от розмарин със свинско месо. За да приготвите такива шишчета …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *