Препоръчани

Руло по селски от домашен хляб

Колекция рецепти- руло по селски!

руло по селски

Ароматът на прясно изпечен хляб винаги ме връща в детските ми години, когато баба месеше хляб в нощви и го печеше в печката на дърва.  Затова ви предлагам това вкусно и интересно руло по селски!

Тези мой детски спомени ме доведоха до поредния ми експеримент. Исках да направя нещо различно и вкусно, което да мога да сервирам по различни поводи, както и да създаде пролетно настроение, ако решим да излезем на пикник сред природата.

Направих това руло по селски като използвах следните продукти:

250 мл. хладко прясно мляко, 20 грама прясна мая, равна чаена лъжичка захар, равна чаена лъжичка сол и около 500 грама бяло брашно.

За плънката на рулото ми трябваха 5 твърдо сварени яйца и около 200 – 250 грама качествен колбас. Аз използвах сух салам с цели парченца месо, подходящо е и прошуто.

Замесих по традиционният начин тестото за самото руло по селски, като пресях брашното, направих кладенче и в него излях сместа от разтворените в хладкото мляко мая, захар и сол. Месих тестото докато стана меко, еластично и нелепнещо.

плънка за руло по селски

Поставих го в намазана с мазнина тенджера, която затворих с капака и оставих да втасва. Когато тестото за рулото по селски беше добре втасало и напълнило тенджерата, измесих повторно и разточих на правоъгълен лист с дебелина малко под сантиметър, като ширината на рулото съобразих с дължината на правоъгълна кексова форма.

Самата форма застлах с лист хартия за печене, без да я подмазвам. Твърдо сварените яйца подредих едно след … (ПРОДЪЛЖАВА на следващата страница)

Погледнете също

Кексът с боровинки

Кекс с боровинки и масло

Представям ви моя кекс с боровинки и масло. Вкусния кекс с боровинки приготвям с краве …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *