Препоръчани

Пилешки шишчета на скара

пилешки шишчета
Пилешки шишчета на скара

Лесни за приготвяне и много вкусни са тези пилешки шишчета със зеленчуци.

Когато правя такива пилешки шишчета не мисля каква ще е гарнитурата 🙂 Комбинацията от месо и зеленчуци ни дава всичко от което имаме нужда.

Е, ако желаете може да добавите нещичко като мен (печена царевица, ако е в сезон). Носят и на сосче – чесново, или сладко чили… Чудесно се съчетават с арабски питки, чиято рецепта може да видите тук: Арабски питки

За тези шишчета използвам пилешко филе. Зеленчуците не позволяват на месото да стане сухо. Запазва се сочно и става много крехко, както и добре овкусено.

Необходими продукти за вкусни пилешки шишчета:

Около 600 г пилешко филе, 2-3 сурови сладки чушки (червени, зелени), 1- 2 глави лук (зависи от големината), 1-2 тиквички (зависи също колко са големи), сол, 2-3 супени лъжици олио/зехтин.

Приготвяне: измийте месото и го подсушете. Постарайте се да го нарежете приблизително на еднакви късчета. Направете ги с големината на 1 хапка. Измийте зеленчуците и ги нарежете със същата големина като месото. Нарязаните зеленчуци разбъркайте с олиото/зехтина.

Подгответе си дървени шишчета. Ако ще печете на жар или въглища, предварително накиснете бамбуковите шишчета във вода за около 20-30 минути.

Може да ги сложите във водата преди да започнете с подготовката на месото и зеленчуците. Така няма да се запалят или овъглят неприятно докато шишчетата се пекат.

Започнете да нанизвате като редувате късче месо, зеленчук. Редете месото и зеленчуците плътно без да оставяте разстояние, даже леко ги притискайте. По време на печенето месото леко ще се свие и ако не са притиснати добре един към друг, продуктите ще започнат да се превъртат по шишчето. Когато … (ПРОДЪЛЖАВА на следващата страница 2 )

Погледнете също

тиквички във фурната

Тиквички на фурна

Приготвяйки тиквички на фурна няма да се въртите около тигана и ще имате време да …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *