Панирани пилешки крилца

панирани пилешки крилца
Хрупкави панирани пилешки крилца

Днешната рецепта е за хрупкави панирани пилешки крилца.

Приготвянето на такива панирани пилешки крилца не е никак трудно. А крилцата стават превъзходни, когато са приготвени по този начин. Може да ги изпечете (здравословният вариант) или да ги изпържите, в което лично аз не виждам какъв е проблема при условие, че се приготвя вкъщи.

При всички случай в заведение се пържи многократно в една и съща мазнина и това може да ви доведе до някакъв проблем, защото многократното загряване на една и съща мазнина я прави канцерогенна.

Не съм забелязала никой от световно известните готвачи да не пържи и да предлага рецепти, в които няма пържени ястия. Всеки сам прави своя избор и не искам да се налагам на никой.

Необходими продукти за приготвяне на панирани пилешки крилца:

500 гр. пилешки крилца (може и повече да приготвите), сол, 5 супени лъжици царевично брашно (брашно, а не грис за качамак), 5 супени лъжици натурално царевично нишесте, 3 яйца, 5-6 супени лъжици натрошен корнфлейкс, олио за пържене или печене, може да добавите чили или подправка по ваше желание. Аз слагам само сол, защото правя към тях пикантен сос.

Приготвяне: започнете с почистването на крилцата. Огледайте ги добре и почистете пропуснатите пера (много неприятно е да видиш готови приготвени крилца и от тях да стърчи перушина 😉 ).

Изрежете онзи малък израстък над тънката част на крилата (аз дори отстранявам цялата тънка част на крилцето, защото в нея освен кожа и кост няма нищо друго, в заведенията не го махат защото за тях това е грамаж 🙂 ).

Разрежете при ставата да станат две половинки. Измийте добре и сложете в тенджера да се заварят за 10 минути, като добавите 1 чаена лъжичка сол. Отцедете от бульона крилата и ги оставете леко да се охладят, за да не ви парят докато ги панирате. Смесете всички сухи съставки и добавете към тях половин чаена лъжичка сол. Разбийте яйцата на … (ПРОДЪЛЖАВА на следващата страница)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *