Ное. 272014
 

Print this page
Print
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Facebook
Facebook

Сподели с приятели!
гювеч с месо

Превъзходен гювеч с месо

Една изпитана многократно рецепта за гювеч с месо!

За направата на вкусен гювеч с месо се изисква да разполагате със зеленчуци- пресни или консервирани. Сега целогодишно на пазара се предлагат пресни зеленчуци, но като повечето старомодни български домакини съм затворила и в буркани част от произведеното в градината ни.

Продуктите, които ще са необходими да направите гювеч с месо са:

Месо около 300-400 гр. (може да бъде всякакво- пилешко, телешко, свинско, шилешко, агнешко, овче…) вие решавате според вашия вкус или с това което разполагате. Зеленчуците за вашия гювеч с месо също са по ваш вкус. В нашият сложих зелен фасул, грах, моркови, пресни чушки, лук и картоф. В момента разполагах с това, но по принцип е хубаво да сложите и патладжан, тиквичка, бамя (ако е лято и обичате).
Другите необходими продукти са: сол по ваш вкус, олио, червен пипер-1-2 супени лъжици, брашно 2-3 супени лъжици и подправки по ваш вкус (черен пипер, чубрица, мащерка, джоджен…). В случай, че месото е агнешко, ярешко, овче или телешко, задължително сложете джоджен. Тази подправка е неделима част за тези меса.

Ето как да приготвите вашият гювеч с месо.

Започнете с месото, тук ще ви предложа два варианта. Първият е да сварите предварително месото до готовност (ако не сте сигурни във възрастта на месото случвало ми се е с говеждо да го варя няколко часа и да е жилаво). Вторият вариант е да запържите късовете месо, което ще запечата соковете на месото и при вторичната топлинна обработка то ще стане крехко.
Нарязвате месото за вашият гювеч и го обработвате с варене или пържене. Когато сте направили това (най-добре е да сготвите гювеча в глинен съд), слагате месото и към него добавяте мазнината в която сте го пържили евентуално или наливате 100 мл. Добавяте зеленчуците, които сте нарязали на едро: лук, моркови, картофи, чушка (патладжан, тиквичка), добавяте грах около 200 гр, зелен фасул (бамя) и посолявате по ваш вкус. Следва да поръсите равномерно продуктите с …  (ПРОДЪЛЖАВА НА ВТОРА СТРАНИЦА 2 )

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(задължително)

(required)