май 262018
 

Print this page
Print
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Facebook
Facebook

Сподели с приятели!
швейцарски крем

Швейцарски крем за декорация

Тази рецепта за швейцарски крем няма да ви подведе!

Ако искате да имате съвършената декорация за торта, къпейк или мъфини , то този швейцарски крем е вашият крем. Освен, че с него ще направите безупречно декорацията си, кремът е много вкусен. Има богат маслено-ванилов вкус, който се съчетава безупречно с всеки сладкиш.

Необходими продукти за 1 доза: 100 гр. белтъци, 200 гр. кристална захар, 250 гр. краве масло със стайна температура (никоя друга мазнина не може да замени маслото в този крем), ванилия.

декорация с швейцарски крем

Приготвяне на швейцарски крем:

Белтъците трябва да са добре отделени от жълтъците. Белтъците сложете в чиста и суха метална или стъклена купа, която може да бъде поставена на водна баня. Не е проблем, ако яйцата ви са от хладилник. Поставете купата със захарта и белтъците на водна баня. Дъното на купата не бива да опира във водата. Водата за водната баня не бива да ври силно, затова нека котлонът ви е на по-ниска степен. Бъркайте с телена разбивачка непрекъснатото белтъците и захарта докато захарта напълно се стопи. Това става за около 8-10 минути (зависи каква захар ползвате).

торта с швейцарски крем

Може да разберете дали сместа е готова, като я пипнете и разтъркате между палеца и показалеца си малко от нея. Не бива да се усещат никакви гранулки захар. Не се притеснявайте да пипате сместа, тя не е гореща, а е  топла. Щом на пипане усетите, че е нежна и фина, значи е готова за разбиване. Отново напомням, че маслото  което ще ползвате трябва да е със стайна температура (много меко, но не и течно). Започнете да разбивате топлите белтъци на максимална скорост с миксер. Който има планетарен миксер ще му е по-лесно 🙂

Щом белтъците се разбият до степен като за целувки (гладка, лъскава смес, която прави хубави връхчета), започнете да добавяте маслото, което предварително е нарязано на 10-12 парченца. Слагате 1 кубче от мекото масло без да спирате да разбивате белтъците и разбивате докато маслото напълно бъде усвоено от белтъчената смес. Щом кремът стане гладък добавяте следващото кубче масло и така до последното парченце. Прибавяте и ванилията. Крема продължавате да … (ПРОДЪЛЖАВА на страница 2 )

  2 коментара to “Швейцарски крем за декорация на торти и мъфини”

  1. А как ги правите тези рози- много ме интересува?

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(задължително)

(required)