Сладкиш зебра – домашна рецепта

сладкиш зебра
Вкусният сладкиш зебра

Вкусният сладкиш зебра е много ефектен със своята уникална шарка.

За приготвянето на такъв сладкиш зебра не се изискват специални умения. Спазете точно рецептата, която давам и ще имате същия равномерно шарен и много вкусен сладкиш. За да стане добре това сладко изкушение трябва да направите две отделни теста.

Ето какви продукти ще са ви необходими за приготвянето му:

За кафявото тесто: 2 яйца със стайна температура, 125 г брашно, 25 г качествено какао, 1 равна чаена лъжичка бакпулвер, 125 г кристална захар, 100 мл олио, 50 мл прясно мляко, 1 прахче ванилия.

Присъединете се и към нашата кулинарна група: Домашни Гозби

За светлата част на тестото: 2 яйца отново със стайна температура, 175 г брашно, 125 г кристална захар, 100 мл олио, 1 прахче ванилия, 1 равна чаена лъжичка бакпулвер, 50 мл прясно мляко. Още: тавичка с падащо дъно с диаметър 26 см., хартия за печене, миксер.

разрязан сладкиш зебра

Приготвяне на кафявата смес за сладкиш зебра:

Смесете и пресейте брашното с какаото и бакпулвера. Разбийте до побеляване и сгъстяване двете яйца и захарта (за тези, които нямат опит, разбивате около 6-7 минути) с миксер на максимални обороти. Налейте на тънка струя на 4-5 пъти олиото като продължавате да разбивате с миксера. Прибавете по същия начин прясното мляко, което трябва да е също със стайна температура. Добавете ванилията и на 3-4 пъти брашното с какаото и бакпулвера, като продължавате да разбивате с миксера, но на ниски обороти. Щом тестото стане еднородно е готово и го оставяте настрани.

Приготвяте светлото тесто по същия начин както тъмното. Брашното смесвате с бакпулвера. Разбивате яйцата до побеляване и сгъстяване. Добавяте олиото, после прясното мляко и накрая брашното с бакпулвера и ванилията.

Изрежете хартия за печене с диаметъра на дъното на тавичката и я поставете в тавата. Вземете две еднакви по големина супени лъжици и започнете да сипвате от двете смеси като ги редувате. Една супена лъжица светло тесто, 1 супена лъжица какаово тесто. Стараете се да изсипвате всяка лъжица тесто в центъра на предходния цвят. Слагате сладкиша да се … (ПРОДЪЛЖАВА на следващата страница 2 )

4 Коментари

  1. Вчера го направих! Чудесен е! Рецептите са много сполучливи и вкусни !

  2. Радосвета

    Стана много вкусен сладкиш, но рингпвете останаха само от горе. Може ли да е било много течна сместа?

    • Невъзможно е ако сте спазили рецептата. Изчислила съм всички грамажи, за да бъдат еднакви по гъстота светлото и тъмното тесто. При еднаква гъстота няма как ринговете да са само на повърхността. Сладкиша е направен от много хора, които ми изпратиха снимки и никой не е имал такъв проблем.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *