май 022014
 
 02.05.2014  За жената  Add comments

Print this page
Print
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Facebook
Facebook

Сподели с приятели!
пчелен мед

пчелен мед за здраве

Истинският пчелен мед е най- добрият естествен антибиотик, който може да запази полезните си свойства в продължение на стотици години.

Той притежава уникалното свойство да кристализира и е единствената храна, която не се разваля в продължение на много години. В съвременният динамичен и изпълнен с напрежение и стрес живот е задължително да се консумира натурален пчелен мед. За да сте сигурни, че ще си купите истински пчелен мед, е най- добре да го вземете от познат производител, който има кошери и произвежда натурален мед далеч от магистрали, големи заводи и главни пътища.

Всеки здрав възрастен човек може да приема около 3-4 супени лъжици пчелен мед дневно като профилактика срещу различни заболявания.

Така ще се укрепи имунната му система. В съвременната козметика все повече се влага мед и пчелни продукти. Медът има уникално свойство да овлажнява и предпазва от изсъхване кожата на лицето, ръцете и тялото. Ако в студените зимни дни ви се напукват устните, най- доброто решение е да ги намажете с пчелен мед.

Ако имате изтощена кожа, може да си приготвите една изпитана във времето маска, която ще ви помогне да възвърнете свежестта на кожата. За целта трябва да смесите добре един белтък от съвсем прясно яйце, 2 пълни лъжици натурална извара (да не е пушена, да не е солена и да няма други примеси) и една супена лъжица пчелен мед. След като приготвите маската, внимателно нанесете върху кожата с леко и нежно втриване. След около 20 минути може да измиете маската само с хладка вода, без сапун. Кожата ви ще придобие свеж и красив вид.

Натуралният мед има силно изразени антисептични свойства и ако страдате от гастрит, приемайте сутрин на гладно по една супена лъжица и не след дълго симптомите силно ще затихнат.

Ако имате проблеми с ноктите и теса чупливи, започнете да втривате в тях чист пчелен мед по няколко пъти на ден. След около една седмица ще имате видимо по- здрави нокти.

Медът има свойството да… (ПРОДЪЛЖАВА на следващата страница)

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(задължително)

(required)