юни 042015
 

Print this page
Print
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Facebook
Facebook

Сподели с приятели!

ликьор от рози

ликьор от рози

От дълго време се каня да направя ликьор от рози.

От години правя сироп и да ме пита човек, защо досега нито веднъж не направих ликьор от рози, не мога да отговоря… Приготвям различни, защото харесваме наситените им аромати и поднесен с вкусен десерт е чудесен завършек на вечеря с приятели.

За да направите хубав ликьор от рози ще са ви необходими следните продукти: около 20 цвята ароматни рози (най-добре розов или червен трендафил. Моят е розов и за това и ликьорът ми е по-блед), 1 чаена лъжичка лимонена киселина, 350-400 гр. захар, 300 мл. вода и 500 мл. водка (не правете ликьор с ракия, тя си има свой аромат, който много неприятно се долавя и влошава вкуса и аромата ликьора).

Приготвяне на вълшебният ликьор от рози:

Предполагам знаете, че розовият цвят е добре да бъде набран от място, което е далеч от пътя и градската среда. Измийте внимателно цветовете и отделете листчетата. За да няма леко трапчив вкус, отделете от всяко листенце жълтата (светла) част. Претрийте листенцата със захарта с длани и налейте водата. Сложете в … (ПРОДЪЛЖАВА на следващата страница)

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(задължително)

(required)