Ликьор от рози – домашен

ликьор от рози
Домашен ликьор от рози

От дълго време се каня да направя ликьор от рози.

От години правя сироп и да ме пита човек, защо досега нито веднъж не направих ликьор от рози, не мога да отговоря… Приготвям различни, защото харесваме наситените им аромати и поднесен с вкусен десерт е чудесен завършек на вечеря с приятели.

За да направите хубав ликьора от рози ще са ви необходими следните продукти: около 20 цвята ароматни рози (най-добре розов или червен трендафил.

Моят е розов и затова и ликьорът ми е по-блед), 1 чаена лъжичка лимонена киселина, 350-400 гр. захар, 300 мл. вода и 500 мл. водка (не правете ликьор с ракия, тя си има свой аромат, който много неприятно се долавя и влошава вкуса и аромата ликьора).

Приготвяне на вълшебния ликьор от рози:

Предполагам знаете, че розовият цвят е добре да бъде набран от място, което е далеч от пътя и градската среда. Измийте внимателно цветовете и отделете листчетата. За да няма леко трапчив вкус, отделете от всяко листенце жълтата (светла) част.

Претрийте листенцата със захарта с длани и налейте водата. Сложете в подходящ съд на котлона и варете докато течността стане на гъст сироп. Отместете и охладете. Сложете охладеното сладко в подходящ по големина стъклен буркан и налейте водката.

Оставете 24 часа да престои, след което изстискайте добре листенцата, прецедете и налейте в бутилка. Вече имате готов домашен ликьор, който е с невероятен вкус. Консумирайте с настроение и мярка.
Вижте как да си направите и чудесен ликьор от вишни като кликнете тук: ЛИКЬОР ОТ ВИШНИ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *