мар. 052015
 

Print this page
Print
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Facebook
Facebook

Сподели с приятели!

баница

Баница с теглени кори

Домашната баница е на почит в нашия дом.

За семейството ми вкусната баница е домашно теглена, дърпана или точена. Днешната баница е приготвена както баба я правеше, с домашно теглени кори.

Необходими продукти: брашно около 600 гр., 350 мл. хладка вода, една чаена лъжичка и половина сол, 3 супени лъжици олио, 1 супена лъжица оцет, 150 гр. сирене, 200 мл. олио (аз смесвам 100 мл. олио и 100 гр. свинска мас). Брашното се пресява и се прави кладенче в него.

Хладката вода се смесва със солта, олиото и оцета. Течността се налива в кладенчето и се замесва средно твърдо тесто. В тавичка се налива мазнината и леко се затопля. Потапяте пръст в нея и тя трябва да е топла, но в никой случай да пари. Тестото се разделя на 20-22 малки къса, които се оформят на малки топчици, които се подреждат в тавата с топлата мазнина.

Обръщат се да се намазнят и от двете страни и се притискат да се сплескат и покрият с мазнина. Покривате тавичката с фолио и оставяте топчиците да почиват около 30-40 минути.

Щом тестото за  баницата  се е отпуснало, е готово за работа. Тавата, в която ще я направите трябва да е с размер 32-35 см. Всяка топчица се раздърпва до големината на тавата. Изтънявате краищата внимателно. По същия начин… (ПРОДЪЛЖАВА на следващата страница 2 )

  4 коментара to “Баница с теглени кори.”

  1. tazi banica mi hareswa,baba prawe[e.

  2. Много добра рецепта.

  3. Правя за първи път такава баница и се оказа, че не е толкова трудно. Благодаря за рецептата!

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(задължително)

(required)