четвъртък , октомври 22 2020
Препоръчани

Баница с теглени кори.

баница
Баница с теглени кори

Домашната баница е на почит в нашия дом.

За семейството ми вкусната баница е домашно теглена, дърпана или точена. Днешната баница е приготвена както баба я правеше, с домашно теглени кори.

Необходими продукти: брашно около 600 гр., 350 мл. хладка вода, една чаена лъжичка и половина сол, 3 супени лъжици олио, 1 супена лъжица оцет, 150 гр. сирене, 200 мл. олио (аз смесвам 100 мл. олио и 100 гр. свинска мас). Брашното се пресява и се прави кладенче в него.

Хладката вода се смесва със солта, олиото и оцета. Течността се налива в кладенчето и се замесва средно твърдо тесто. В тавичка се налива мазнината и леко се затопля.

Потапяте пръст в нея и тя трябва да е топла, но в никой случай да пари. Тестото се разделя на 20-22 малки къса, които се оформят на малки топчици, които се подреждат в тавата с топлата мазнина.

Обръщат се да се намазнят и от двете страни и се притискат да се сплескат и покрият с мазнина. Покривате тавичката с фолио и оставяте топчиците да почиват около 30-40 минути.

Щом тестото за  баницата  се е отпуснало, е готово за работа. Тавата, в която ще я направите трябва да е с размер 32-35 см. Всяка топчица се раздърпва до големината на тавата. Изтънявате краищата внимателно. По същия начин… (ПРОДЪЛЖАВА на следващата страница 2 )

Погледнете също

Телешкото варено

Телешко по градинарски

Телешко по градинарски готвих днес. Ястието телешко по градинарски е много вкусно и горещо го …

4 коментара

  1. tazi banica mi hareswa,baba prawe[e.

  2. Много добра рецепта.

  3. Правя за първи път такава баница и се оказа, че не е толкова трудно. Благодаря за рецептата!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *