авг. 272015
 

Print this pageTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on Facebook
Сподели с приятели!
ремонт на банята

ремонт на банята

Във всеки дом в един момент се налага да се правят ремонти, като може би най- важният е да се извърши качествен ремонт на банята.

На първо място трябва да уточним, че за да имате красива и функционална баня е необходимо да се доверите на доказани професионалисти. От избора на изпълнител до голяма степен зависи качеството и срока за изпълнение, а от това зависи колко нерви ще изхабят и собствениците на жилището 🙂

Основно правило преди да започнете да правите ремонт на банята е да планирате какъв ремонт ще правите- основен или козметичен и да съобразите разходите с възможностите си.

Разходите може приблизително да ви изчисли фирмата или майстора, който ще го извършва. Ако ще правите основен ремонт е добре да подмените всички комуникации- водопровод, електро  инсталация, канализация (ако е възможно). Старите поцинковани тръби на водопровода може и да изглеждат отвън добре, но вътре понякога се наслояват големи количества ръжда и котлен камък. И в един момент може да се получат значителни стеснения на места, които да доведат до отслабване на налягането и дори запушване на тръбата.
Затова е добре водопровода да се изгради от полипропиленови тръби, като е задължително те да се положат в изолация. Изолацията е превантивна мярка срещу замръзване, ако има места където тръбите минават по външни стени, но главното предназначение е да могат тръбите да се движат свободно при температурните разширения.

Трябва да обмислите добре дали ще искате при този ремонт на банята да имате вана, душ кабина или биде.

Всички тези изисквания трябва предварително да ги заявите, защото са свързани с изпълнението на допълнителни процедури и залагане на изводи за чиста вода и канал.
Също така за монтажа на вана или душ кабина е задължително да … (ПРОДЪЛЖАВА на следващата страница)

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(задължително)

(required)