сеп. 182016
 

Print this pageTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on Facebook
Сподели с приятели!
черен бъз

Сироп от черен бъз

Прочетете тази публикация за да разберете как да си приготвите този мощен имуностимулатор от черен бъз.

Сега е времето, в което да си наберете черен бъз. С него ще приготвите домашен еликсир за здраве.

Първото и най-важно нещо, което трябва за знаете за черният бъз когато го берете, е че трябва да е много добре узрял. Моя приятелка казва, че е готов когато птичките започнат да го кълват. Лястовичките преди да отлетят на юг се хранят с него, за да имат сили да преодолеят дългото и уморително летене което им предстои.

Плодовете на тревистият черен бъз се употребяват от хилядолетия в цял свят. Той се причислява към супер плодовете. Богат на витамини, минерали, антиоксиданти…

Бъзът има стипчив вкус и затова се консумира под формата на сироп. Приготвят се таблетки, добавка е към шампоани и лосиони.

Ето как да си приготвите вашия имуностимулатор от черен бъз:

Наберете си от чисто място (далече от пътя) черен бъз. Отново ви обръщам внимание- зрънцата бъз да са много добре узрели (зелените и неузрелите плодове съдържат вещества, които са отровни. Добре узрелите плодове са черни и се отделят лесно). Берете плодовете в кофички или кутии.

Плодовете се измиват внимателно и се зареждат по следния начин: в стъклен буркан сипвате около 2-3  см. плодове и върху него насипвате същото количество качествена захар. Отново ред плодове, след което захар и така докато напълните буркана като завършвате с двойно повече захар отгоре.

Върху гърлото на буркана се слага марля или капачка, която не се затваря плътно. Оставяте буркана/бурканите на светло място. В различните рецепти времето за приготвянето на сиропа е различно. От моята майка знам, че сиропа е готов когато захарта се стопи напълно и се отдели сироп. Това време е около десетина дена. Зависи от зрелостта на плодовете.

Изсипете плодовете със сиропа в тензух и отцедете добре. Отделеният сироп се налива в стъклени бутилки или бурканчета, които се затварят с двойно сгъната марля, която се завързва с канап около отвора. Може да се затвори и плътно с капачка. Бутилките се съхраняват на хладно. Използвайте го само ако не сте алергични към някоя от съставките и след консултация с лекар!

Сиропът се консумира по 1 супена лъжица сутрин на гладно 20-30 минути преди хранене. При здравословен … (ПРОДЪЛЖАВА на следващата страница)

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(задължително)

(required)