ян. 062015
 
Сподели ако ти харесва!

орехи

Полезните орехи

Орехи – ядките, които помагат за поддържане на добро здравословно състояние.

Ядките от орехи са предпочитани от всички кулинари заради приятният им вкус и изключително полезните им съставки. Те също така спомагат за укрепване на здравето и добър външен вид. Вкусните орехи са изключително богати на йод, фибри, растителни мазнини, антиоксиданти и различни минерални соли. Изключително много се използват в сладкарството, както и при приготвянето на много ястия като например традиционната баклава, таратор и при различни плънки на риба.

Ядките на орехите са може би най- полезните ядки, но са много калорични и затова трябва внимателно да се използват от хора с наднормено тегло и хората, които спазват диети за отслабване. Не бива да се консумират повече от около 50 гр. на ден. Но те също така могат да бъдат и добър съюзник при спазване на диета, като се хапват в ограничено количество между основните хранения през деня, защото ускоряват метаболизма.

Ядките от орехи са богати на Омега 3 мастни киселини и консумацията им помага за поддържане на добро здраве.

Затова те намаляват нивата на холестерола в кръвта и са полезни при сърдечна недостатъчност. Те притежават изявени антиоксидантни свойства и засилват имунната система на организма. Ако се приемат в комбинация с чист пчелен мед през зимата, тогава вероятността да се разболеем е много по- малка. Вкусните орехи също така… (ПРОДЪЛЖАВА на следващата страница)

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(задължително)

(required)