ян. 172017
 

Print this pageTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on Facebook
Сподели с приятели!
домашна сланина

Вкусна домашна сланина

Всеки може да си приготви домашна сланина и да се наслади на този деликатес.

В миналото всяко домакинство е приготвяло домашна сланина. Днес хубавата сланина е деликатес. Цената и в магазините е доста висока и при всички случаи не сме сигурни дали няма някаква химия при обработката и. Не е нужно да гледате прасе, за да си направите този деликатес. Ние също не гледаме. Купуваме от човек или от месарския магазин сланина и я приготвяме по различни начини. Днес ще дам рецептата за сланина в морска сол. Приготвянето е много лесно и след 20 дена е готова за консумация.

Необходими продукти за приготвяне на домашна сланина:

Сланина с кожата дебела минимум 3 см., морска сол

Още: съд с капак (кутия, тенджера, малко дървено каче…)

Приготвяне: добре е сланината, която ще осолявате да е съвсем прясна. По възможност от заклано в същия ден прасе. Съдът, в който ще я съхранявате не трябва да е много по-голям от количеството на сланината,което може да побере.
Сланината се нарязва по възможност с размерите на съда. Ако не може да се изпълни това условие, то парчетата трябва да се наредят много плътно. На дъното на съда, в който ще отлежава вашата сланина насипете около 1-2 см. морска сол. Сложете първото парче сланина с кожата надолу. Както казах вече, ако сланината е на по-малки парчета, то те се подреждат много плътно едно до друго, като между тях също трябва да има сол и възможно най-малко въздух.

Поръсете отново с морска сол да покриете добре първият слой сланина. Слагате следващия ред отново с кожата надолу и засипвате равномерно със солта. Не пестете морската сол. Сланината поема … (ПРОДЪЛЖАВА на следващата страница)

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(задължително)

(required)