ян. 192017
 

Print this pageTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on Facebook
Сподели с приятели!
картофена салата

вкусна картофена салата

Вкъщи на тази картофена салата и казваме зимна.

Наименованието на вкусната картофена салата идва от децата ни. Според тях пролетната такава салата се приготвя със свежи подправки и щом е със сухи значи е зимна… 😉 Та името и идва от времето когато пресен магданоз и копър имаше само в сезонът им. Зимна или не, тази картофена салата е много вкусна. Също тока може да я поднесете като гарнитура към меса изпечени на грил, жар или скара.

Необходими продукти за зимна картофена салата:

Около 1 кг. картофи (може и по-малко), сол, суха ронена чубрица, праз лук, олио (зехтин), ябълков оцет/винен оцет (пресен лимон).

Приготвяне: картофите трябва да се сварят. Може да ги измиете добре и да ги сварите или да ги обелите предварително, да ги нарежете на едри приблизително еднакви кубчета и да сварите. Аз предпочитам да ги варя цели небелени. Така не поемат много вода и остават стегнати. Както и да ги варите, знайте, че е добре да сложите сол по време на варенето. Така картофите се овкусяват по-добре. На килограм картофи слагам 1 равна супена лъжица сол. Тук е  добре да ви подсетя, чу всяка сол овкусява различно и трябва да внимавате с нея.

Сварените картофи се оставят да се охладят и ако не са белени се обелват и нарязват на кубчета с еднаква големина. Почистете вашия праз лук добре, особено в основата където започват перата винаги се задържа кал. Измийте го и нарежете не много едро. Леко посолете (щипка сол) и оставете 3-4 минути да се овкуси. Може леко да … (ПРОДЪЛЖАВА на следващата страница)

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(задължително)

(required)