ное. 252014
 

Print this page
Print
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Facebook
Facebook

Сподели с приятели!
домашен хляб

Прясно изпечен домашен хляб

Ако желаете да усетите аромата на домашен хляб, прочетете и изпълнете тази рецепта!

За направата на вкусен домашен хляб са необходими желание и търпение. Щом това е налице, резултатът е невероятен. Истинският домашен хляб иска когато го правите да бъде с любов и търпение (както и всяко друго нещо). Продуктите за него са: брашно, вода, мая и сол. Вашите баби и прабаби са го месили с квас и сега може да го направите така, но в тази рецепта кваса съм заместила с мая, а технологичния процес и времето съм запазила.

В това забързано време и нахлуването на технологиите все повече домакини използват домашни хлебопекарни. Никой обаче не може да ме убеди, че вкусът на ръчно месеният хляб и този от машина е един и същ или, че от машината е по-хубав. Допирът на ръцете ви с тестото, ще даде неповторимият вкус на вашия домашен хляб.

С този допир вие ще предадете енергията си, любовта която изпитвате към вашите близки и това ще направи истинския вкус на този домашен хляб.

Количеството необходимо брашно е около 600-700 гр., студена вода, но не ледена-300 мл., сол 1 чаена лъжичка, мая 1/3 от кубче мая с грамаж 42 гр. или пакетче суха мая от 5-7 гр (пише на пакетчето, че е за 500 гр. брашно), 1 супена лъжица кисело мляко за намазване на хляба, много малко олио, моля ви не слагайте захар или мед).

Пресейте брашното и направете кладенче в него. Солта поръсете по брашното. Сложете водата и маята. Започнете леко да приемате брашно и да месите. Тестото което трябва да се получи е гладко, еластично и … (ПРОДЪЛЖАВА на следващата страница 2 )

  5 коментара to “Домашен хляб по стара рецепта”

  1. Маята трябва ли да я разтворим предварително във водата и да я оставим да втаса или просто се прибавя?
    Благодаря за рецептата!

    • Пресейте брашното и направете кладенче в него. Солта поръсете по брашното. Сложете водата и маята. Започнете леко да приемате брашно и да месите.

  2. […] Приготвянето му не отнема повече време, от колкото за всеки един домашен хляб. […]

  3. buono veramente

  4. Получи се наистина мн хубав хляб 🙂 от първия път!

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(задължително)

(required)