Мариновано свинско месо на скара

мариновано свинско месо
Вкусно мариновано свинско месо

Вкусно и много крехко става това мариновано свинско месо на скара.

Трябва да знаете, че за приготвянето на такова мариновано свинско месо се изисква време. Хубаво е месото да престои поне няколко часа, за да се овкуси.
Когато ще пека мариновано месо, задължително го оставям 4-5 часа да почива с маринатата, в която не добавям сол. Соля месото преди да го сложа на скарата.

Ето какви продукти ще са ви необходими за приготвянето на мариновано свинско месо:

Свинско месо по ваш избор (моето в случая е ребра с месото) около 800 г, 100 мл водка (каквато пиете), 2 супени лъжици едрозърнеста горчица, 1 супена лъжица мед, 1 чаена лъжичка пушен червен  пипер, черен пипер и сол.

Присъединете се към кулинарната ни група Домашни Гозби!
Винаги когато правя вкусното мариновано свинско месо, пека с него и някакви зеленчуци. В случая сладки червени и зелени чушки и естествено и люти чушлета.
В случай, че решите да си изпечете и вие за гарнитура към месото, ще ви трябват 2-3 червени, 2-3 зелени чушки и няколко люти пиперки. Както и 1 супена лъжица олио или зехтин.

Приготвяне: разбъркайте в купа горчицата, меда, 1/2 чаена лъжичка едро прясно счукан черен пипер, пушеният червен пипер и водката. Месото се нарязва на едри приблизително еднакви парчета (в случай, че не е нарязано предварително). Ако сте купили нарязани котлети или пържоли, не е нужно да ги начуквате. Намажете добре месото и го сложете в купа покрито със стреч фолио или тенджера с капак. Нека престои така 4-5 часа, може и повече.

Ако печете чушки, измийте ги и отстранете семенниците. Лютите задължително набодете с вилица, за да не гръмнат по време на печенето. Чушките … (ПРОДЪЛЖАВА на следващата страница 2)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *