Дек. 132016
 

Print this pageTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on Facebook
Сподели с приятели!

избиването на маслото е като при първия вариант, но ползвате миксер. Количеството събран каймак, ако е замразен се размразява, добавя се вода и се разбива до отделяне на маслото.

Третия вариант е да ползвате блендер и на по-ниски обороти. Всичко се повтаря като във вече написаното.

Количеството домашно краве масло което виждате на снимката е 282 гр. Получено е от каймака на 6 л. домашно прясно мляко. Маслото е с превъзходен аромат и вкус. Освен за препечени филийки на закуска, приготвям с него сладкиши, добавям го в тестени изделия, готвя с него. Заслужава си да си направите и да се насладите наистина на истинско домашно краве масло, без добавки на каквото и да било (консерванти, оцветители…)

масло от каймак

домашно масло избиване на масло количество краве масло

  One Response to “Как се прави домашно краве масло”

  1. И аз го правя с миксер, но без да добавям никаква вода.Просто разбивам с миксера събраният студен каймак.Когато започне да се събира маслото на топчета и се отдели мътеницата е готово.Трябва да се внимава все пак.
    Поздрави !

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(задължително)

(required)