събота , октомври 24 2020
Препоръчани

Грижа и грим през зимата

грим през зимата
грим през зимата

Без значение на какъв ще се спрете, вашият грим през зимата може да има не само разкрасяваща, но и защитна функция.

Започнете с нанасянето на подходящ крем за лице. Хубаво е да залагате на по-богати и мазни формули през зимата и на по-леки през лятото. Студеното време не трябва да ни подлъгва и да забравяме за защитата от слънце.

Подгответе и устните си за студените зимни дни с подходящ балсам, предлагат се различни видове, които са създадени за студеното време на годината.

През зимата е подходящ фон дьо тен за суха кожа, студът провокира изсушаването, а топлината и климатиците в затворените помещения задълбочават допълнително този проблем. Ако кожата ви става чувствителна в студеното време, тогава заложете на основа с минерали.

Любителките на пудрата е по-добре да я оставят за другите сезони, тя може да изсуши лицето допълнително или да ви придаде тебеширен вид. По-скоро не е подходяща за прецизен грим през зимата, освен, ако не разчитате на крем-пудра.

Сенките за очи могат също да бъдат с минерали и да не дразнят нежната кожа в тази деликатна област. За разлика от лятото, сега кремообразните текстури стоят по-добре и не се размазват толкова лесно. Нанесете подходяща основа, след нея сенки и за финал малко фиксация с безцветна пудра.

Открийте предимствата на водоустойчивите гримове под формата на спирала, очна линия, моливи и даже сенки. Предвидете и подходящи продукти за сваляне на водоустойчив грим, защото почистването на лицето е даже по-важно от самото гримиране.

Въздържайте се от твърде сухи червила през студените дни и нощи. Ще направите голяма услуга на устните си, ако им нанесете покритие с кремообразен вид и по-мазна текстура.

Освен да си сложим грим през зимата е хубаво да не пропускаме грижата за ръцете и косата.

Сред важните за сезона продукти са зимен крем за ръцете и подходящо масло за предпазване на косата от агресивното време.

Тялото ви е добре облечено, но това не … (ПРОДЪЛЖАВА на следващата страница)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *